Direcția de Asistență Socială Curtea de Argeș: Persoanele cu dizabilități vor primi carduri electronice de carburant pentru transport

Guvernul a simplificat procedura de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat şi a introdus o nouă modalitate de acordare, respectiv cardul electronic de carburant.

Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

„Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu deţin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul”, a notat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Persoanele beneficiare vor prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș din strada 1 Decembrie 1918, nr. 2B, telefon 0248-708-923, cu actele necesare pentru fiecare categorie în parte și vor completa o cerere tip prin care solicită un card de călătorie, la care vor anexa în copie actele doveditoare. Aceste persoane se vor trece pe un tabel (aferent lunii următoare) care va fi transmis în data de 21 (dacă este zi nelucrătoare, va fi transmis în următoarea zi lucrătoare) și ultima zi lucrătoare a fiecărei luni operatorului de transport, care va elibera cardul încărcat cu numărul de călătorii, în funcție de tabelul primit. Persoanele beneficiare de gratuitate la transportul public local care solicită pentru prima dată card și încărcarea acestuia cu călătorii se prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială Curtea de Argeș în perioada 21-31 (dacă este zi nelucrătoare, termenul este următoarea zi lucrătoare) a lunii precedente.

Cardul de transport nu se înstrăinează. La urcarea în mijlocul de transport, beneficiarii sunt obligați să prezinte șoferului actul de identitate și cardul de călătorie spre validare.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top