FC Argeș – Ipocrizia suporterului din tribuna Facebook

Vestea că vicecampioana primei ligi, FCSB, va disputa ultimele trei meciuri oficiale din acest sezon, la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, a declanșat o adevărată polemică.

Componenții Peluzei Nord – galeria formației piteștene – au cerut imperativ Primăriei Pitești – proprietara stadionului, să anuleze acest acord, în caz contrar urmând să suporte consecințele.

Să analizăm puțin lucrurile. Care a fost motivația galeriei piteștene?

„Galeria s-a întors acasă la începutul sezonului trecut şi nu va mai permite ca oile ciobanului să spurce stadionul unde Nicolae Dobrin a făcut magie.”

Pe bune? În 2018, la 100 de ani de la nașterea României, să invoci astfel de motive puerile, mi se pare total deplasat, ridicol și lipsit de logică. Despre ce vorbim? Despre dorința unui grup de 50 de fani, mai mult sau mai puțin dedicați culorilor alb-violete sau despre opinia piteștenilor – cetățenii acestui oraș în care există stadionul „Nicolae Dobrin”?

Nicolae Dobrin? Da, a fost cel mai bun fotbalist român. Dar asta nu are nicio legătură cu „păscutul oilor” pe stadionul care îi poartă numele. Sunt convins, că chiar el, Dobrin, dacă ar trăi, și ar fi întrebat, ar fi de partea fotbalului jucat cu pasiune și din plăcere, pentru a-i bucura pe spectatorii prezenți în tribune, indiferent de numele echipelor.

Cine decide? Din câte îmi amintesc eu, o minoritate n-a fost niciodată superioară unei majorități. Ce opinie are majoritatea? Este evidentă, și a fost exprimată pe paginile fanilor care susțin echipa din Trivale: piteștenii apreciază fotbalul de calitate, spectacolul sportiv, și sunt de acord ca vicecampioana să dispute cele trei meciuri pe arena din Trivale.

Știți câți spectatori au asistat la ultimul meci disputat de FC Argeș pe teren propriu? În jur de 300. A fost o partidă în care alb-violeții s-au impus cu scorul de 5-0. Unde au fost suporterii argeseni? Acolo unde ii întâlnim cel mai des (din păcate): în tribuna Facebook. Am curaj să pariez că dacă FCSB – CFR Cluj se va disputa la Pitești, vor fi cel puțin 5000 de spectatori în tribune.

Ce va face Primăria Pitești? Va apleca urechea la vocea minorității sau va ține cont de dorința marii mase a iubitorilor de fotbal din orașul lalelelor?

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top