Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă expoziţia „Când nu se intâmplă nimic” – semnată de Alexandru Rădvan

ilfoveanu-e1678894854512-696x599

Marţi, 21 martie 2023, de la ora 18:00 va avea loc la Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea – Str. Armand Călinescu, nr. 2, Piteşti – vernisajul expoziţiei personale „Când nu se întâmplă nimic” semnată de Alexandru Rădvan, curator Diana Dochia.

Expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg în perioada 21 martie – 30 aprilie 2023, de luni până vineri între 10:00 – 19:00, sâmbătă între orele 10:00 – 17:00. Proiectul expoziţional este susţinut de Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea în parteneriat cu Anaid Art Gallery.
Alexandru Rădvan, un nume de referinţă al artei contemporane româneşti, cu o bogată activitate expoziţională atât în ţară, cât şi la nivel internaţional, revine în spaţiul Fundaţiei Culturale Ilfoveanu & Badea cu o serie nouă de picturi realizate în perioada 2022 – 2023. Expoziţia personală „Când nu se întâmplă nimic” semnată de Alexandru Rădvan deschide un nou parcurs în cariera artistului, ce se va desfăşura pe parcursul următorilor ani prin expozitii ample organizate în cadru muzeal atât în România, cât şi în afara graniţelor ţării.

Expoziţia „Când nu se întamplă nimic” este despre momentele noastre de respiro, despre minutele/secundele, când observăm micile lucruri sau gesturi, care ne înconjoară, care nu au o importanţă majoră în viaţa noastră, dar care totuşi, într-un final, definesc ceea ce suntem noi ca persoane şi modul în care trăim. În acest nou ciclu de lucrări artistul surprinde momente, clipe, stări.
Referindu-se la această serie de picturi Alexandru Rădvan scria: ”Mă seduce ideea de a face ceva frumos, o atmosferă liniștită, cu lucruri frumoase, dar care sunt făcute oarecum aspru, brutal, fără delicatețe, cu gesturi și acțiuni destul de primare, de primitive, la limita murdarului, iar toate lucrurile alea „aspre” și cumva nedesăvârșite, devin frumoase și delicate atunci când se întâlnesc. Mă fascinează și secundele când nu se întâmplă nimic, când o femeie și un bărbat doar stau unul lângă celălalt, când privirea rămâne suspendată fără țintă, când dinții încă nu au intrat în coaja mărului, secunda de dinainte ca valul să se spargă și doar câinii își agită cozile fără să scoată un sunet. Iar milioanele de secunde care formează astfel viața dintre evenimente, vreau să le păstrez în memorie ca pe un lucru prețios.”

Pentru informaţii suplimentare privind vizitarea expozitiei accesaţi www.fundatiailfoveanu.ro si pentru informatii suplimentare privind lucrările expuse accesaţi www.anaidartgallery.com.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top