Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezintă premiera spectacolului FAMILY ESCAPE ROOM

FAMILY-ESCAPE-ROOM_A2_WEB-1-2-scaled-e1666099413438-696x418

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea prezint[ premiera spectacolului ’FAMILY ESCAPE ROOM’ de Norbert Boda, în regia Iuliei Grigoriu , în perioada 25 – 26 octombrie 2022.

Pitești, 18.10.2022:  Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea are plăcerea de a anunța premiera spectacolului de teatru ’FAMILY ESCAPE ROOM’ de Norbert Boda, în regia Iuliei Grigoriu după un text creat în timpul rezidențelor de scriere dramatică derulate în cadrul proiectului ArtsFoundation.

În cadrul proiectului ArtsFoundation, Fundația și-a dorit să susțină dramaturgia contemporană precum și creația de spectacole de teatru site-specific. Programul a inclus o perioadă de rezidențe creative câștigate de trei tineri dramaturgi: Iulia Enkelana , Alex Gorghe și Norbert Boda în urma selecției realizate de juriul format din: Ana Agopian, Iulia Grigoriu, Mihai Ignat și Ștefan Caraman. Rezidentele s-au derulat în perioada 20 August – 20 Septembrie. La finalul perioadei de rezidența, juriul a ales propunerea lui Norbert Boda , ‚FAMILY ESCAPE ROOM’ pentru o producția spectacolului de teatru pus în scenă de regizoarea Iulia Grigoriu în cursul lunii Octombrie 2022.

Spectacolul “FAMILY ESCAPE ROOM” este primul spectacol de teatru imersiv produs și creat în spațiul unei fundații de artă. FAMILY ESCAPE ROOM este o comedie neagră care invită spectatorii în jocul personajelor pe măsură ce descoperim trecutul fiecăruia. După moartea lui Arthur Olsen, cei patru copii ai lui trebuie să joace pentru ultima dată faimosul Escape Room devenit tradiție a familiei. Pe măsură ce găsesc indicii și avansează însă, descoperă surprize grotești pregătite de tatăl lor și secrete care le vor schimba viața. Căci așa cum zicea adesea răposatul, "acesta nu este un joc, ci un fenomen!" La final totul se transformă într-un exercițiu de îngăduință, înțelegere și iertare al celor din jur.

FAMILY ESCAPE ROOM de Norbert Boda. Spectacol scris și produs în cadrul programului de rezidențe ArtsFoundation – Regia: Iulia Grigoriu.

Distribuția: Maria Teișanu, Oana Jipa , Codrin Boldea, Bogdan Iancu

Invitat special: Constantin Cotimanis

Scenografia: Clara Pop

Pictură: Ana – Maria Panaitescu

Lighting Design: Daniel Buglea

Sound Designer: Adrian Piciorea

Make -up: Sofia Iorga

Echipa de proiect ArtsFoundation:

Membrii Juriului : Ana Agopian , Iulia Grigoriu, Mihai Ignat, Stefan Caraman

Art Director: Artemisa Pascu

Asistent Proiect : Ioana Bogdana

PR & Comunicare : Ioana Bogdana

Manager Proiect : Magda Sandulescu

Spectacolele sunt programate in urmatoarele date:

25 – 26 Octombrie 2022 – la sediul Fundației : Str. Armand Calinescu Nr. 2 , Pitesti

BILETELE sunt disponibile pe : https://www.iabilet.ro/bilete-familyescaperoom/

Proiect co-finanțat de Administratia Fondului Cultural Național

Parteneri instituționali: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, Facultatea de Teatru si Film din cadrul Univeristatii Babes – Bolyai, Cluj – Napoca și Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, Pitești.

Parteneri media locali : www.universulargesean.ro, GHERILA, Impuls de Arges, RO media, Jurnal de Argeș, Ancheta

Parteneri media naționali: Radio România Cultural, IaBilet.ro

Mai multe detalii despre proiectul ArtsFoundation pe site-ul www.fundatiailfoveanu.ro, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/FundatiaCulturalaIlfoveanu&Badea și pe cea de Instagram: www.instagram.com/fundatiailfoveanu.

**ArtsFoundation este un proiect cultural organizat de Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea a fost fondată în anul 2017, la Pitești, din dorința de a prezența expoziții de artă contemporană la calitate muzeală. Fundația prezintă un program dinamic dedicat artei contemporane românești, dar și internaționale. Încă de la fondarea să, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea s-a poziționat drept unul dintre cele mai importante spații de artă contemporană din afară Bucureștiului.

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea a găzduit în cei cinci ani de funcționare numeroase expoziții cu artiști consacrați (Mircea Român, Constantin Piliuță, Ștefan Câlția, Sorin Ilfoveanu, Henri Catargi, etc ) și artiști emergenți (Alexandru Radvan, Mihai Zgondoiu, Botond Reszengh, Giuliano Nardin ,Cătălin Bălescu, Petru Lucaci, Marcel Bunea, Traian Boldea etc ) având colaborări cu diverși curatori (Aurelia Mocanu, Simona Vilau, Marcel Bunea, Roxana Trestioreanu). Totodată, Fundația dezvoltă programe de educație activă prin cultură dedicate copiilor, la care participa experți din scena de artă contemporană, artiști și profesori din toate ramurile artei. În acest an programul expozițional al Fundației a cuprins deja două expoziții de mare anvergură : ’’Atelier Corneliu Baba’’ (12 Aprilie – 25 Mai 2022) și ’’Argint e pe ape și aur în aer’’ semnată Horea Paștina  ( 14 iunie – 1 septembrie 2022). În egală măsură Fundația a inițiat în acest an un program de rezidențe dedicat tinerilor dramaturgi pentru dezvoltarea teatrului imersiv, program care se va încheia cu producția primului spectacol de teatru dezvoltat în totalitate în spațiul de funcționare al unei galerii de artă din România.

Scopul declarat al fundaţiei este de a construi un model de bună practică, un parteneriat de succes în domeniul artei, bazat pe experienţa businessului şi pasiunea pentru frumos, în strânsă legătură cu mediul artistic şi societatea civilă.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top