Fundația Culturală Ilfoveanu&Badea și Fundația Globalworth lansează proiectul educațional „Școala de Artă”

Afis-2-RO-e1713170933978-696x555

Fundația Culturală Ilfoveanu&Badea demarează împreună cu Fundația Globalworth, un amplu program educațional destinat copiilor din mediul rural argeșean, în perioada 15 Aprilie – 15 Iunie 2024.

Prin acest demers, Fundația Culturală Ilfoveanu&Badea își propune să promoveze arta și educația prin artă în rândul tinerilor, într-un spațiu care să-i inspire, să le cultive potențialul artistic și abilitățile de comunicare prin ateliere gratuite de teatru, muzică, arte vizuale, scriere creativă și storytelling. Cu sprijinul Fundației Globalworth, se va crea astfel contextul prin care aceștia să aibă acces la produse culturale de foarte bună calitate, fiind implicați direct într-un program complex de pregătire artistică alături de traineri și mentori experimentați – actori, antrenori de voce, scriitori și artiști vizuali.

Inițiativa aduce în atenția copiilor și părinților, domenii artistice de interes și oferă cadrul necesar pregătirii lor artistice, pentru a produce ulterior reacții în comunitățile din care fac parte. Prin participare, copiii și tinerii se vor putea autoanaliza și autoevalua în raport cu scara valorilor culturale. Credem cu tărie că educația prin artă este un mijloc natural de învățare în evoluția personală. Promovarea valorilor și a disciplinelor intelectuale este esențială pentru progresul emoțional și social.

„În calitate de parteneri în proiectul „Școala de Artă”, ne dorim să oferim tinerilor din județul Argeș posibilitatea de a se dezvolta cu ajutorul artei. Prin îmbinarea talentului cu excelența educațională, ne propunem să aprindem scânteia creativă în fiecare copil, încurajând nu doar expresia artistică, ci și sprijinindu-i în a deveni ambasadori culturali în comunitățile lor. Împreună, credem în impactul profund al educației către un viitor mai bun” afirmă Georgiana Oltenescu, Director Marketing și Comunicare, Globalworth.

Beneficiarii direcți sunt 103 elevi și 20 de profesori din învățământul gimnazial al județului Argeș, care pe o perioadă de 2 luni vor participa gratuit la o serie de cursuri și ateliere din sfera artistică.

Programarea cursurilor se regăsește pe site-ul fundație: www.fundatiailfoveanu.ro

Cursurile se vor desfășura la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu&Badea: Str. Armand Călinescu Nr. 2 , Pitești

Echipa de proiect „Școala de Artă”:

Iulia Dumitru și Constantin Cotimanis – actori
Anca Diana Giura – artist plastic
Magda Grigore – scriitor/profesor
Malvine Mocenco – restaurator
Ioana Ungureanu – profesor pian
Marius Bălan – solist muzică ușoară
Magda Săndulescu – Coordonator Comunicare
Parteneri instituționali: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş, Cotimanis Art Academy, Școala Gimnazială „Gheorghe I.I.C. Brătianu” Rătești, Școala Gimnazială Căteasca, Școala Gimnazială „Ion Iorgulescu” Mihăești, Școala Gimnazială Mușătești.

Parteneri media locali: Universul Argeșean, GHERILA, RoMedia

Parteneri media nationali: Radio Romania Cultural, TVR Craiova, Curatorial.ro

Despre Fundaţia Globalworth. Fundaţia Globalworth a fost înfiinţată în 2018 de Globalworth, liderul pieţei de clădiri de birouri din România şi Polonia, şi este o entitate non-profit, independentă de activităţile comerciale ale grupului. Fundaţia are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri şi tehnologie.

Pornind de la ideea că viitorul oricărei societăţi este reprezentat de generaţiile tinere, fundaţia se concentrează pe grija pentru oameni, care poate fi susţinută prin programe de educaţie şi prin proiecte care le pot îmbunătăţi acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria socială din care fac parte. La fel de importante sunt şi iniţiativele care au ca scop construirea de locuri şi dezvoltarea de comunităţi urbane în care oamenii se pot întâlni, pot interacţiona şi pot găsi împreună soluţii care îi ajută pe cei cu nevoi speciale. În completarea acestora, Fundaţia Globalworth crede în impactul pozitiv al proiectelor care integrează tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor şi susţine finanţarea inovaţiilor care, printre altele, pot aduce oamenii împreună.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site şi pe canalele de comunicare Facebook, Instagram şi LinkedIn.

Despre Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea. Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea este o ofertă pentru spațiul românesc de a evalua și transforma arta ei reprezentativă, în dependență cu arta europeană. Înființată in anul 2017, a devenit un spatiu al dialogului artistic și al promovării artei contemporane în comunitate. Prioritățile sale includ sensibilizarea publicului față de artă, stimularea unui public avizat și construirea unui model de bună practică pentru tânăra generațe în formare.

De asemenea, deoarece creația artistică are nevoie de o platformă de cercetare, inovare și comunicare, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea își asumă un asemenea demers. Și pentru că educația în artă asigură combustia sănătoasă pentru devenirea unei societăți umane, copiii și tinerii vor avea dedicat un spațiu pentru experimente culturale, ateliere și evenimente de bună calitate.

Mai multe detalii despre proiectul Școala de Artă pe:

Site-ul www.fundatiailfoveanu.ro
Pagina de Facebook: www.facebook.com/FundatiaCulturalaIlfoveanu&Badea
Instagram: www.instagram.com/fundatiailfoveanu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top