Laborator nou de radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Investitii-SJUP-1536x1151


Construcția și dotarea Laboratorului de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești se află pe lista finală prezentată de Ministerul Sănătății  cu investițiile care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), informează Biroul de presă al Consiliului Județean Argeș.

“La sfârșitul anului trecut, Consiliul Județean Argeș a depus proiectul pentru Laboratorul de Radioterapie. Este o veste bună pe care pacienții din Argeș și nu numai au primit-o de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru că acest laborator este de importanță maximă, având în vedere că nevoia de radioterapie crește cu 3% în fiecare an, iar cel puțin 50% dintre pacienții care sunt depistați cu o formă de cancer au nevoie de radioterapie la un anumit moment al evoluției bolii.

Noi, echipa de conducere a Consiliului Județean Argeș, am depus eforturi majore în ultima perioadă pentru a construi un astfel de laborator la Spitalul Județean și cred că este o mare reușită, pentru că pacienții din județul nostru nu vor mai fi nevoiți să meargă la spitale private sau în alte orașe pentru tratament. În cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești se propune construirea unui corp de clădire în care va funcționa Laboratorul de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta, printr-un tronson de legătură, Secția de Oncologie existentă. Laboratorul de radioterapie va fi o construcție cu cinci nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și va fi amplasată în zona de sud-est a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Amenajarea Laboratorului de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești va costa 74.700.328,48 lei cu TVA, din care 5% = 3.735.016,42 lei cu TVA, respectiv 3.140.541,01 lei fără TVA din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Radioterapia reprezintă o metodă de tratament de mare importanță în tratarea tumorilor maligne, este eficientă, iar costurile sunt relativ reduse corespunzător cu chimioterapia și se adresează unei mari proporții din pacienți afectați. Scopul iradierii poate fi de consolidare a rezultatului chirurgical, curativ, adesea în combinație cu chimioterapia, paliativ sau simptomatic. Conform ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, proiectul de hotărâre pentru aprobarea celor 27 de obiective care vor beneficia de finanțare se va afla pentru două săptămâni în transparență decizională, după care urmează să fie aprobat.

Semnarea contractelor de finanțare ar urma să aibă loc la finalul lunii ianuarie – începutul lunii februarie.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top