Grupul Supernova se extinde și deschide noi centre comerciale

supernova

Grupul Austriac Supernova s-a extins în Slovacia prin achiziția recentă a patru centre comerciale cu peste zece ani vechime în zona de retail, operate sub brandul Max, situate în centrele regionale Trnava, Trencin, Nitra și Poprad. Supernova Group, una dintre principalele companii private de imobiliare axate pe proprietăți de retail de top din Europa Centrală și de Est, este prezent pe piața slovacă încă din 2016, cu unsprezece magazine OBI cu chiriaș unic.

Fiecare dintre cele patru proiecte se întinde pe o suprafață de cel puțin 15.000 de metri pătrați, tranzacția totală acoperind o suprafață închiriabilă de peste 60.000 de metri pătrați. Acestea reprezintă locații-reper în orașele în care sunt amplasate, atât grație gamei variate de retail, cât și prin prisma atractivității reprezentată de gastronomia tematică și de cinematografe. Pe lângă cinematograful Max, portofoliul divers include mărci cunoscute precum Billa, New Yorker, Kik, Tedi, Sinsay sau Decathlon – parteneri internaționali care sunt deja prezenți pe alte piețe în proiectele Supernova. 

 „Suntem foarte mulțumiți că am putut face acest pas și astfel să ocupăm o poziție importantă în domeniul proprietăților de retail în cea de-a cincea piață în care am intrat până acum”, a declarat Markus Pinggera, Managing Director al Grupului Supernova. În perioada următoare, Grupul Supernova își va axa eforturile în direcția renovării și modernizării centrelor achiziționate. Mai mult decât atât, Grupul se va concentra pe implementarea de soluții ecologice durabile în aceste centre, cu scopul optimizării energetice și certificării ecologice specifice tuturor proprietăților Supernova. Obiectivul Grupului Supernova de a atinge neutralitatea climatică până în 2023 rămâne la fel de ferm, urmând ca acesta să fie implementat și în cazul achizițiilor de pe piața slovacă. 

Grupul Austriac Supernova  este prezent și pe piața din România din noiembrie 2020, când a preluat Jupiter City Shopping Center din Pitești. Ulterior, în decembrie 2021, Grupul și-a consolidat poziția pe piața locală incluzând în portofoliul său șase centre comerciale Cora, pe care le-a achiziționat de la Grupurile Louis Delhaize și Galimmo. În luna aprilie, centrul comercial Jupiter City Shopping Center din Pitești a devenit Supernova Pitești și a anunțat extinderea cu un nou parc de retail, ca parte dintr-o investiție totală ce se ridică la peste 20 de milioane EUR.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top