Începe turneul „BRD Kaufland Wheelchair Tennis Open”! 30 de sportivi vor promova sportul de performanță jucând tenis în scaun cu rotile

361130140_1209379056410281_478485014030846068_n

Luna aceasta, la Star Arena Bascov, se va desfășura o nouă ediție a turneului BRD Kaufland Wheelchair Tennis Open, eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, care prin multă determinare și ambiție reușesc să promoveze sportul de performanță, ucând tenis în scaun rulant.
Evenimentul este susținut de BRD și Kaufland România care s-a alăturat turneelor BRD Wheelchair Tennis Open, în calitate de partener principal, susținând astfel sportivii cu dizabilități și reafirmându-și astfel poziția de angajator incluziv, care sprijină persoanele cu nevoi speciale.

Asociația ”Primii pași spre performanță”,reprezentată de președintele Alexandru Flavian Crăciun, în colaborare cu Primăria Pitești, Consiliul Județean Argeș, Primăria Bascov și Federația Română de Tenis, dar și cu sprijinul partenerilor: BRD și Kaufland Romania va organiza în perioada 08-11 august a.c., la Star Arena Bascov, turneul internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități „BRD Kaufland Argeș Open Wheelchair Tennis”, eveniment care va reuni 30 de sportivi paralimpici din mai multe țări din Europa și nu numai. Anul acesta, ca o noutate, vor fi prezenți sportivi din țări precum: Africa de Sud, Columbia, Maroc și Mexic.
Amintim că, această competițe este una importantă din circuitul internațional ITF Wheelchair al jucătorilor de tenis în scaun rulant, reunind la start zeci de participanți din întreaga lume. Cei mai mulți dintre jucători provin din țări cu tradiție în sporturile paralimpice, precum SUA, Brazilia, Israel, Turcia, Grecia, Polonia, Austria, Franța, Spania, Italia și altele.
Prima competiție sportivă de acest tip în România a avut loc în anul 2015, iar de atunci și până acum s-au desfășurat 8 turnee internaționale de tenis în București, Cluj-Napoca, Oradea și Pitești. În anii 2017, 2018 și 2019, „BRD Kaufland Argeș Wheelchair Tennis” a reușit să reunească în România peste 150 de sportivi cu dizabilități din 35 de țări de pe mapamond, oferind câștigătorilor premii substanțiale cu o valoare de peste 15.000 de dolari. (Antoniu Neguț)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top