Incredibil! La Pitești, legea este încălcată cu acordul și chiar la indicațiile poliției locale și naționale

În urmă cu două zile, dialogam prin intermediul rețelei de socializare Facebook, cu Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, care îi asigura pe piteșteni că instituția pe care o reprezintă răspunde solicitărilor cetățenilor care semnalează diverse încălcări ale legii.
Vorbeam despre parcările ilegale pe trotuare.

Astăzi, am avut ocazia să constat cât de „implicați” sunt agenții Poliției Locale Pitești. Pe strada Nicolae Dobrin, trotuarul de lângă Sala Sporturilor este blocat de „renumitele” autobuze aparțînând firmei DLS, de alte autocare și de unele autoturisme apaținând unor școli de șoferi.
Pentru cei care nu știu sau au uitat, DLS este firma care i-a transportat pe fanii PSD, în frunte cu primarul Cornel Ionică, la un mare miting electoral care a avut loc la București.

La 200 de metri, în parcarea din fața stadionului Nicolae Dobrin, staționa un echipaj al Poliției Locale. Ca orice cetățean responsabil, am decis să le semnalez polițiștilor că în imediata apropirere s-a produs o încălcare a legii prin parcarea acelor autobuze pe trotuare.

SUPRIZĂ! Polițiștii locali îmi spun că știu despre acest lucru, că chiar ei sunt cei care le-au sugerat respectivilor conducători auto să parcheze autobuzele pe trotuare!
Explicația (rostită cu voce mai joasă) este următoarea: mâine, pe stadionul Nicolae Dobrin se va desfășura partida FC Argeș – Rapid, iar parcarea din fața stadionului ar trebui să fie golită de cât mai multe dintre autobuzele, TIR-urile și alte mașini care, în restul zilelor, sunt parcate în zonă.

Polițiștii locali recunosc cu seninătate că se încalcă legea, și afirmă că și poliția națională cunoaște situația, dar este un compromis acceptat în mod tacit.

Ascultați inregistrarea audio cu polițiștii locali:

Înțelegeți dumneavoastră, vin televiziunile de la București, vin suporterii rapidiști, nu trebuie să vadă și ei „Autogara Nicolae Dobrin”, nu da bine… afectează imaginea edililor locali.

Rezumând, putem spune că treaba stă cam așa: pe Ionică și pe Apostoliceanu îi doare în fund de pitesteni, în timpul săptămânii autobuzele DLS staționează în „Autogara Nicolae Dobrin”, iar duminica, când vin oaspeții de la București, le parcăm pe trotuare, chiar dacă asta contravine legii.

Despre care legi vorbim domnule Bogdan Aristănțoiu? Despre legea bunului plac? Despre legea junglei? Despre legea lui Ionică și Apostoliceanu?

„Intervin colegii”?

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top