ISU avertizează: Atenție la mustul aflat în proces de fermentare, pericol de intoxicare!

isu-must-696x370

„Este perioada în care oamenii gospodari își culeg roadele muncii, iar după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul.
Astfel, în unele cazuri, oamenii nu conștientizează pericolul la care se expun din cauza monoxidului de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise în care mustul începe să fermenteze.
Vă aducem în atenție faptul că, în lipsa oxigenului din aceste spaţii, dioxidul de carbon emanat se transformă în monoxid de carbon, un gaz fără culoare sau miros, care vă pune viața în pericol”.

🗣️Pentru a preveni incidentele sau chiar tragediile ce pot apărea, cetățenii sunt rugați să evite păstrarea mustului în spații închise, să asigure ventilarea spatiilor, precum și să controleze concentrația oxigenului din încăperi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat părăsită încăperea.


✅Totodată, venim în sprijin și cu alte recomandări:

  • anunţaţi pe cineva că veţi intra în încăperea în care fierbe mustul
  • nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră. Cei mai susceptibili de a se intoxica sunt cei cu probleme respiratorii, cardiace și neurologice;
  • Sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie!
Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top