Investiție de peste 25 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție a fabricii de ciment Holcim din Câmpulung

holcim-fabrica-campulung-696x464

Holcim România a realizat o investiție de peste 25 de milioane de euro pentru creșterea cu aproximativ 20% a capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung.

Investiția vine la 15 ani după implementarea unui alt proiect major de retehnologizare a fabricii, în valoare de peste 100 milioane de euro.

„Holcim crede în capacitatea de dezvoltare a economiei românești, de aceea sunt realizate investiții mari și constante atât în capacitățile de producție existente, precum și în noi oportunități de business. În urma acestei noi investiții, putem spune că fabrica de ciment de la Câmpulung devine cea mai modernă fabrică de ciment din România, răspunzând cu responsabilitate nevoilor clienților noștri de a construi cu materiale de construcții performante. Totodată, continuăm să asigurăm locuri de muncă atractive și contribuim la dezvoltarea locală”, a declarat Cornel Banu, Director Industrial Holcim România și Moldova.

Scopul investiției este acela de a adresa nevoia de ciment existentă pe piața de construcții din România, dar și de a consolida eforturile Holcim de a avea operațiuni durabile, eficientizând procesul logistic și diminuând volumul de emisii de CO2 provenite din transportul pe distanțe lungi a materialelor de construcții.

Dezvoltare și performanță în armonie cu comunitatea locală

Fabrica de ciment de la Câmpulung susține în mod direct, prin angajații săi, peste 200 de familii din zona câmpulungeană și, indirect, alte 200 de familii prin contractori și furnizori locali. Totodată este un nucleu important de dezvoltare a comunității locale din zona Câmpulung, prin intermediul proiectelor de responsabilitate socială susținute de-al lungul timpului. Iar fiecare investiție în fabrica de la Câmpulung reprezintă o sursă de mândrie și motivație pentru cei din localitățile din jurul fabricii.

Fabrica de ciment de la Câmpulung se află în topul operațiunilor Holcim la nivel global în ceea ce privește performanțele și tehnologiile implementate în proiectul Plants of Tomorrow dedicat automatizării, digitalizării și dezvoltării de operațiuni sustenabile.

De altfel, de la preluarea activității în România (1997) și până la finalul anului 2022, Holcim a investit peste 900 milioane de euro, transformând operațiunile în unele mai sustenabile și mai sigure pentru angajați.

La acest link se regăsesc prezentarea și video-ul despre investiție: https://we.tl/t-6mCTmQu3xw.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top