Laborator de informatică dotat de DRÄXLMAIER la Universitatea Pitești

draxl10upit

Compania germană DRÄXLMAIER a investit 40.000 de euro în renovarea și echiparea laboratorului de informatică al Universității Pitești cu tehnologie de ultimă generație necesară dezvoltării  performanțelor studențești.

Parteneriatul de lungă durată dintre compania DRÄXLMAIER și Universitatea Pitești continuă cu o investiție importantă pentru studenții Departamentului  Matematică-Informatică. Laboratorul modernizat este acum dotat cu 15 computere de ultimă generație, un monitor smart și mobilier ergonomic, studenții având astfel toată infrastructura necesară pentru a-și dezvolta competențele.

“Prin această investiție semnificativă realizată de DRÄXLMAIER Group în noul laborator, oferim studenților condiții și mai bune de învățare. Echipamentele de ultimă generație sunt un real suport pentru punerea în practică a materiilor studiate la orele de curs. Dorim să creăm un mediu facil studiului și să participăm activ și pe această cale la dezvoltarea profesională a studenților”, a spus Mihaela Butnaru, IT Regional Manager Europa de Est și Manager IT Center DRÄXLMAIER Pitești.

Programul de internship inițiat de DRÄXLMAIER în urmă cu un deceniu a oferit șansa dezvoltării profesionale pentru mai mult de 100 de studenți. O mare parte dintre ei au devenit ulterior membri echipei IT Center.

Conducerea Universității Pitești apreciază implicarea companiei în susținerea tinerilor. „Universitatea din Pitești deține un portofoliu larg de colaborări cu angajatori de top din mediul economic din Regiunea Sud – Muntenia. Printre partenerii noști strategici se află, de mulți ani, DRÄXLMAIER Group România, companie foarte implicată în dezvoltarea profesională a studenților prin diverse programe. Laboratorul de informatică al Departamentului de Matematică-Informatică al universității a fost renovat și dotat cu echipamente de ultimă generație. Mulțumim pentru acest suport important și pentru colaborarea fructuoasă”, a declarat Lector universitar dr. Olimpia Oancea, directorul Centrului de Marketing Universitar.

Partenerul companiei DRÄXLMAIER în proiect este Asociația Studențească Ingmed. “Sute de studenți se vor bucura de rezultatele investiției. Spațiul primitor cu tehnologie modernă va fi un sprijin real în dezvoltarea abilităților studenților în domeniul IT”, spune Dr. Claudiu Șuțan, Președintele Asociației.

Tinerii pasionați de IT au șansa să dezvolte în viitor o carieră în cadrul IT Center DRÄXLMAIER Pitești și să devină experții de mâine.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top