MAI MULTE BILETE DE TRATAMENT PENTRU PENSIONARI

Aproximativ 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), față de 120.000 în anul 2023. Dintre acestea, aproximativ 60.000 vor fi asigurate în bazele de tratament administrate de Casa Națională de Pensii Publice, conform Hotărârii de Guvern aprobate astăzi.

Prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, suma aprobată în vederea asigurării de tratament #balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă și boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2023, de la 300.000.000 lei, la 400.000.000 lei.
„𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑠̦𝑡𝑖𝑒𝑛𝑡̦𝑖 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑣𝑜𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑗𝑢𝑛𝑠𝑒 𝑙𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑒, 𝑑𝑎𝑟 𝑠̦𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑠𝑢𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡 𝑎𝑐𝑐𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆ 𝑠𝑎𝑢 𝑎𝑢 𝑑𝑜𝑏𝑎̂𝑛𝑑𝑖𝑡 𝑏𝑜𝑙𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒, 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑟𝑐𝑎̆𝑚 𝑠𝑎̆ 𝑟𝑎̆𝑠𝑝𝑢𝑛𝑑𝑒𝑚 𝑎𝑑𝑒𝑐𝑣𝑎𝑡 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖. 𝐼̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑎𝑛 𝑎𝑚 𝑟𝑒𝑢𝑠̦𝑖𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒𝑚 𝑏𝑢𝑔𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑎𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑏𝑖𝑙𝑒𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑡𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑏𝑎𝑙𝑛𝑒𝑎𝑟 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑚𝑎𝑗𝑜𝑟𝑎̆𝑚 𝑐𝑢 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑎𝑝𝑒 16.000 𝑛𝑢𝑚𝑎̆𝑟𝑢𝑙 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎̆𝑚”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.
Astfel, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. La acestea se adaugă aproximativ 75.300 de bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, față de 59.580 de bilete de tratament în 2023.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top