Ministerul Finanţelor va lansa în acest an cinci emisiuni de titluri de stat FIDELIS pentru populație!

titluri-de-stat-tezaur-696x696

Ministerul Finanţelor va lansa în acest an cinci emisiuni de titluri de stat FIDELIS pentru populaţie, mai multe decât în mod obişnuit. În plus, se caută soluţii pentru a deschide şi alte puncte de distribuţie pentru titlurile TEZAUR, care, în prezent, se vând numai prin unităţile Trezoreriei şi ale Poştei.

Decizia vine după ce interesul pentru aceste modalităţi de economisire a crescut anul trecut când valoarea acestor titluri vândute populaţiei a fost de 21 de miliarde de lei, potrivit directorului general al Trezoreriei Statului, Ştefan Nanu.

„Ideea asta de cinci ori a venit pentru că avem o cerere foarte mare. Sunt investitorii şi foarte mulţi oameni care ne scriu şi vor FIDELIS mai frecvent, să poată să cumpere în decursul anului mai des. Am agreat asta cu băncile – să creştem frecvenţa, am micşorat un pic perioadele de subscriere, pentru că oricum am observat că cele mai multe ordine veneau în partea a doua a perioadelor. Ne aşteptăm în general de la piaţa de retail, pe cele două instrumente pe care le avem, la un volum undeva între 20 şi 25 de milioane de anul ăsta” a declarat Ştefan Nanu.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat nu se percep comisioane bancare, iar veniturile obţinute nu se impozitează!

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top