Ministrul Educaţiei anunţă vacanţă de primăvară în perioada 2 aprilie – 4 mai

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai. Examenul de bacalaureat va avea loc la datele stabilite, însă Evaluarea Națională se va decala şi va avea loc în perioada 5-8 iulie.

”Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primăvără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvară prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie, până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”,

a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, al doilea avantaj este că examenul de bacalaureat se păstrează la datele planificate, cu prezenţă fizică, în perioada 28 iunie – 1 iulie probele scrise.

Ministrul a precizat că ”suntem într-o situaţie în care e nevoie de decizii care să producă cât mai puţine perturbări”.

”Şcolile trebuie să se închidă ultimele dacă e nevoie. Nu considerăm îndreptăţită închiderea şcolilor şi lăsarea deschisă a altor locaţii”,

a mai declarat Sorin Cîmpeanu, precizând că a semnat ordinul care prevede intrarea în online a unităţilor de învăţământ doar la intrarea în carantină a localităţilor.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top