Un mărţișor ca pe vremuri…

1 martie, ziua în care primăvara câștigă în mod oficial lupta cu iarna, când reprezentantele sexului frumos primesc mărțişoare pe care le poartă pe toată durata lunii, după care, le atârnă într-un pom, exprimând (în gând) o dorință care, conform tradiției, se va îndeplini.

Mărțișorul, acel mic obiect de podoabă legat cu un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, este încă o victimă a modernității. Trăim în epoca în care şi această sărbătoare este trivializată şi transformată într-o altă ocazie de a cumpăra diverse cadouri. Un simplu simbol al primăverii nu mai este suficient…

Acum se oferă bijuterii (de preferat din aur), parfumuri, clasicul buchet de ghiocei sau zambile este înlocuit de sofisticate aranjamente florale, se sărbătoreşte în cluburi, și exemplele (negative) pot continua.

Credeți că exagerez? Când ați văzut ultima dată un fluture? Dar o buburuză? E atât de plăcut să alergi după un fluture… să ajuți o buburuză să zboare, ținând-o pe degetul arătător – să trăiești cu speranța că dorința ți se va împlini, să te bucuri de revenirea la viață a naturii.

Poți ajuta și tu la revenirea la normalitate. O poți face cu un simplu Like/Share dat(e) acestui articol.

Pentru un mărțișor ca pe vremuri.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top