Minor de 13 ani vândut ca slugă la un cioban, pentru o capră și câțiva lei!

Un copil de numai 13 ani din județul Bacău a fost descoperit de polițiști la o stână din județul Vaslui, unde era slugă la un cioban. Copilul fusese vândut chiar de bunica lui, pentru câțiva lei și o capră.

Polițiștii din județul Bacău au fost sesizați pe 12 decembrie, prin 112, că un minor de 13 ani, din comună Motoșeni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispărut de acasã. Cazul a fost sesizat chiar de femeie, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii băcăuani, care au intuit că ceva nu este în regulă, au audiat-o și au reușit să afle că minorul era „dispărut” de peste o lună de zile, fiind dat chiar de ea la un cioban din comuna Coroiești, județul Vaslui, pentru a munci.

Luat la întrebări, proprietarul stânei, a spus că bunica din Motoșeni, care îl are pe minor în plasament (deci primea bani sã aibă grijă lui, de la DGASPC Bacãu), l-a dat la muncă la stână, primind în schimbul copilului o capră și câțiva lei! Cum bunica a mai cerut bani pentru copil și ciobanul a refuzat să-i dea, aceasta l-a șantajat cã îl va denunța ca a „furat” copilul.

Oamenii legii au preluat minorul și l-au dus la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad, din cadrul DGASPC Vaslui.

Polițiștii de la IPJ Bacău, împreunã cu cei de la Secția 3 de Poliție Rurală Bârlad, desfãșoarã cercetãri în dosarul penal deschis pentru rele tratamente aplicate minorului, în care sunt cercetați atât bunica, care a „vândut” nepotul, cât și ciobanul care l-a „cumpărat”.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top