MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ: Expoziție temporară IMPRESIONIȘTII – grafică

Expo_MJ

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Argeș, în parteneriat cu Art Expo SIA (Letonia) și Collection Kesauri (Franța), vă invită astăzi, de la ora 18.00, la vernisajul expoziției temporare IMPRESIONIȘTII – grafică, găzduită la Galeria Națională de Artă Naivă.

În urma succesului acestei expoziții în Slovacia și Polonia, pentru prima dată în România, expoziția este deschisă în perioada 3.11.2022 – 4.02.2023 și prezintă 38 de lucrări grafice originale ale celor mai mari maeștri ai artei moderne, impresioniști – artiști care au schimbat pentru totdeauna percepția lumii și au creat întreaga artă modernă. Expoziția oferă posibilitatea de a admira lucrări grafice originale ale celor mai mari artiști ai timpului nostru – Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Pierre Auguste Renoir, Edouard Manet, Armand Guillaumin, Alfred Sisley și Paul Cezanne. Aceste lucrări sunt o parte foarte importantă a moștenirii artistice a acestor maeștri, aflate în colecțiile celor mai mari muzee și galerii naționale din întreaga lume.

Prezentate împreună în această expoziție, lucrările ne demonstrează cum exprimarea de sine în formă grafică a fost o parte importantă a vieții spirituale a impresioniștilor ce și-a găsit expresia în capodoperele create de ei.


Expoziția este împărțită în patru secțiuni tematice: 1. Portofoliul lui Paul Gauguin „Avant et apres”; 2. Cele trei lucrări ale lui Henri de Toulouse-Lautrec; 3. Cinci lucrări ale lui Pierre Auguste Renoir, Paul Cézanne, Armand Guillaumin și Alfred Sisley; 4. Portretul lui Baudelaire de Edouard Manet.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top