Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș: „Scopul amendamentelor PSD a fost în primul de a preveni violențele din școli și de a corecta comportamentul unor elevi, nu de a-i priva de educație”

4-pavelescu-1404

Amendamentele propuse și susținute de PSD au îmbunătățit semnificativ proiectele de lege propuse de Ministerul Educației, spune deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu.

„În forma guvernului, acestea conțineau două pagini de sancțiuni și obligații pentru profesori și doar un rând pentru elevi. Poziția PSD în dezbaterile parlamentare a schimbat semnificativ situația. S-au inclus sancțiuni graduale, proporționale cu gravitatea abaterilor disciplinare.

Exmatricularea a fost introdusă doar ca o măsură extremă, care se aplică doar după parcurgerea mai multor pași. Scopul amendamentelor PSD a fost în primul de a preveni violențele din școli și de a corecta comportamentul unor elevi, nu de a-i priva de educație.

Nu mai este permisă folosirea telefoanelor în școală, cu excepția situațiilor didactice; Se interzice fumatul în unitățile de învățământ; Se previne și se sancționează progresiv comportamentul agresiv, inclusiv hărțuirea, începând cu instalarea camerelor video în sălile de clasă, avertismente etc. și până la suspendarea temporară și măsura extremă exmatriculării, dar cu posibilitatea reînmatriculării în următorul an școlar.”, informează deputatul PSD de Argeș, Nicolae Pavelescu. 

Sursa foto: arhivă

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top