O româncă din Spania și-a vândut fiica de 16 ani pentru 8.000 de euro | „Face parte din cultura noastră, nu e trafic de persoane!”

Instanța din Huelva (Spania) a decis să continue cu ușile închise procesul în care se judecă vânzarea unei fete de 16 ani de către părinții ei unei alte familii, pentru a se căsători.

Mama fetei este acuzată de trafic de persoane, pentru că și-a vândut fiica unui alt clan. Femeia s-a apărat, spunând că nu este vorba despre trafic de persoane, ci este o tradiție legată de cultura romilor.

Ea a făcut aceste declarații în prima ședință a procesului care a avut loc, în spatele ușilor închise, în 11 decembrie 2019, la Secția a treia a Curții Provinciale Huelva, refuzând să răspundă la întrebările Parchetului, a informat agenția de presă Efe.

Pe aceeași linie s-au apărat și ceilalți doi inculpați, femeia care ar fi cumpărat fata și fiul ei, acesta din urmă acuzat și de o infracțiune de abuz sexual, după ce a lăsat-o gravidă pe fată.

Toți trei s-au declarat nevinovați, afirmând că ceea ce s-a întâmplat a fost „o chestiune de cultură, cea a țiganilor români”.

Mama fetei riscă 14 ani de închisoare – la cererea procurorului – pentru o infracțiune de trafic de persoane, iar pentru ceilalți doi inculpați se cer șase ani pentru aceeași infracțiune, la care se adaugă încă patru pentru tânăr, pentru o infracțiune de abuz sexual.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top