Jandarmeria, mesaj pentru românii care vor protesta la parada de 1 Decembrie: „Se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români”

Mai multe persoane care sunt indignate de modul în care a acționat Jandarmeria la protestul din 10 august 2018 au declarat că vor boicota defilarea jandarmilor pe sub Arcul de Triumf, pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Aceștia au lansat un apel pe Facebook ca spectatorii la parada să se întoarcă cu spatele în timpul defilării jadărmilor.

Jandarmeria Română transmite, că cei care vor protesta pe 1 Decembrie faţă de participarea jandarmilor la paradă „se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români„.

„Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă şi se propagă în mediul online. În acelaşi timp, ne manifestăm convingerea că cetăţenii nu vor răspunde acestor mesaje şi provocări, care se propagă în mediul virtual. Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleagă să se exprime în acest mod. Este o opţiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români.

 

Jandarmii care fac parte din blocul de defilare depun un efort intens pentru a pregăti toate ceremoniile care au loc în această zi de o importanţă deosebită. Jandarmii cât şi militarii din celelalte structuri fac eforturi mari pentru că această paradă militară şi această desfăşurare de forţe să arate aşa cum trebuie şi pentru că acolo se regăsesc simbolurile naţionale. Aceşti jandarmi poartă drapelul României, poartă drapelul de luptă al unităţii din care fac parte şi au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezenţă a unor instituţii. Este vorba despre statul român şi România.

 

Oamenii trebuie să ştie că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Română în ultimă instanţă, ci aduc o ofensă statului român. Toţi trebuie să fim conştienţi că fiecare individ îşi asumă consecinţele propriului comportament. O astfel de sărbătoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depăşesc normele legale şi care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi traşi la răspundere cei care săvârşesc astfel de fapte.

 

Oamenii trebuie să fie atenţi cine sunt cei care propagă astfel de mesaje în mediul online şi care îndeamnă la astfel de comportamente.

 

De 1 Decembrie vrem să purtăm Ie şi opinci şi să sărbătorim România. Există şi a doua zi!”,

a transmis Jandarmeria pentru dcnews.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

3 Replies to “Jandarmeria, mesaj pentru românii care vor protesta la parada de 1 Decembrie: „Se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români””

 1. Tanasescu spune:

  Sa fac ceva pe parada lor, nici un respect, nici negru de sub unghii nu merita, wwwwoooooo!

 2. tifi spune:

  Două cacofonii în 9 cuvinte. Ăsta e nivelul de cultură al celui care a conceput textul.

  1. Dorin Benedek spune:

   Ești prima persoană care pune probleme de gramatică română pe Facebook descoperită de mine! Ai o bilă albă!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top