Ovidiu Puiu, senator PSD de Argeş: „Să-i sprijinim pe copii să treacă frumos prin viață!”

ovidiu-puiu-696x463

„Celebrăm astăzi, 5 octombrie, Ziua Mondială a Educației, consacrată cu deosebire personalului didactic: educatori, învățători, profesori. Marcăm oficial semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO & Organizația Internațională a Muncii privind ”Statutul profesorilor”.

Unde suntem? Posibil la o răscruce!

Pe de o parte, avem o nouă Lege a Educației, care vine cu o recunoaștere în plus a importanței carierei didactice și a profesiei. Pe de altă parte, avem pe masă rapoartele internaționale care ne semnalează provocări majore privind, de exemplu, atragerea de profesori în mediile defavorizate, formarea inițială și continuă a profesorilor și evaluarea acestora, tendința de îmbătrânire a corpului profesoral. Cert este că, din orice unghi am privi, o realitate dureroasă ne izbește fără milă, anume participarea tot mai redusă la educație, la toate nivelurile. Mai dureros poate este faptul că școala este tot mai înconjurată de pericole sociale și este atacată chiar în inima ei de promotori ai unor false modele de succes.

Dragi profesori, orice efort posibil trebuie făcut pentru a întări încrederea în instituția școlii și în idealurile educației. Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, vă suntem recunoscători o dată în plus!

Să-i sprijinim pe copii să treacă frumos prin viață!

Și să le arătăm că doar un om educat este un om liber!” transmite Ovidiu Puiu, senator PSD de Argeş.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top