(P) Clinica de medicină dentară Dr. TEO: IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE!

sterlizarea

ZÂMBIM ORICÂND ÎMPREUNĂ!

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.
Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.
Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

Procesul complet de sterilizare pur și simplu nu include mașinile de sterilizare precum autoclavele sau lichide , începe chiar de la manipularea instrumentelor înainte și după procedură și, de asemenea, depozitarea lor într-un mediu steril pentru a preveni orice contaminare.
De asemenea se face o separare a instrumentarului critic si non critic si implicit folosirea diferitelor substante dezinfectante in functie de acestea .

Pentru a se asigura că metoda aleasă de sterilizare a avut succes, personalul medical din cadrul cabinetului efectueaza teste pentru monitorizarea de rutină folosind o varietate de tehnici precum testele biologice , indicatori chimici .
Membrii echipei care efectuează monitorizarea trebuie să înregistreze rezultatele fiecărui ciclu de sterilizare și să mențină aceste înregistrări care indică parametrii de sterilizare .
Furnizarea membrilor echipei care sunt responsabili de prelucrarea instrumentelor cu o formare adecvată, echipament adecvat și mecanisme de monitorizare pentru validarea proceselor va contribui la asigurarea unei sterilizari si tratamente sigure.

E-mail: contact@drteo.ro Tel.: 0736/407.404 Facebook: Dr. TEO – Clinică Medicină Dentară

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top