O argeșeancă de numai 26 ani, căreia i-a rămas în minte farmecul copilăriei trăite în gospodăria bunicilor ei, alături de mama sa, a transformat într-o afacere rețetele tradiționale românești și vinde prăjituri de casă, fursecuri, torturi pentru aniversări, produse de patiserie și, mai nou, dulcețuri, gemuri și zacuscă.
Oana Oneață, locuiește în comuna Budeasa, jud Argeș. De curând, ea a preluat afacerea pe care mama ei a început-o în urmă cu 2 ani, în localitatea natală. Este vorba despre un atelier de prăjituri sub brandul „Oana Prăjiturește” , în care produce și comercializează prăjituri, torturi, produse de patiserie și multe altele. Pentru că produsele lor au fost de la bun început apreciate de clienți, Oana împreună cu mama ei au decis că este timpul să se dezvolte mai mult, alegând să producă și dulcețuri, gemuri, siropuri naturale și conserve din legume (zacuscă, murături etc.), toate realizate în sistem de manufactură, sub numele de „Delicii la borcan.”
„Laboratorul de cofetărie și patiserie Sc. Atelier de Prăjituri by Oana SRL (Oana Prăjiturește) s-a înființat în anul 2021, însă pe piața HoReCa a intrat din anul 2022. Deși domeniul de activitate este unul supraaglomerat, ne-am gândit să aducem ceva nou, inovator, dar totuși familiar oamenilor.
Motto-ul nostru este: „Gustul prăjiturilor de casă, chiar la voi pe masă!„
Produsele noastre se adresează tuturor pasionaților de dulciuri și preparate dulci, indiferent de vârstă, de la copii până la persoane în vârstă. Oferim atât produse pe bază de ciocolată fină, veritabilă, cremă de vanilie sau chiar caramel sărat, cât și produse fără zahăr și vegane. Folosim numai ingrediente premium, de cea mai înaltă calitate (unt cu minim 82% grăsime, ouă proaspete, lapte cu procent mare de grăsime), toate însoțite de certificat de conformitate„, ne-a declarat tânăra Oana Oneață.
Gemuri și dulcețuri realizate cu drag după rețete tradiționale de odinioară
„De asemenea, folosim rețete vechi pentru cozonac, cornulețe fragede cu magiun, având ca ingredient principal osânză, prăjitura Albă ca Zăpada, nuci (aluat fraged umplut cu miez de nucă și cacao) și lista continuă. De anul trecut am început producția de gem, dulceață, produse tradiționale românești, cu care ne mândrim la toate târgurile la care participăm. Desigur și aici vorbim de dulceață/gem fără zahăr, cu îndulcitori naturali și de produse cu procent foarte mic de sare. Dorim să oferim tuturor posibilitatea de a gusta din preparatele produse în laboratorul nostru.„