Pentru copii nu, pentru partide da. PSD votează împotriva măririi alocațiilor copiilor, dar alocă 100 de milioane de euro pentru partidele politice

O inițiativă legislativă privind mărirea alocaţiilor copiilor a fost respinsă recent de senatorii coaliției PSD – ALDE. Aceștia au votat împotriva propunerii ca alocaţia pentru copiii până la 2 ani să crească la 300 de lei, iar pentru cei între 2 şi 18 ani, la 150 de lei.

În schimb, în bugetul pentru 2019, Guvernul a prevăzut alocarea sumei de 100 de milioane de euro pentru finanțarea partidelor politice, o sumă de până la 30 de ori mai mare decât cea primită, de exemplu, în 2016.

Un calcul simplu arată că din cele peste 100 de milioane de euro care merg către partide, toți cei aproximativ 4 milioane de copii din România care primesc alocație ar fi beneficiat, fiecare, de câte 25 de euro în plus.

Această decizie demonstrează o dată în plus „grija” pe care statul o poartă familiei şi viitorului acestei ţări. Nu sunt bani, pentru copii, dar sunt bani pentru politicieni. Ca doar ei (politicienii) sunt cei care împart banii, nu?

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top