Peste 35.000 de români au votat deja în diaspora. Cea mai bună prezență, în Italia, Spania și Germania

În primele cinci ore de la deschiderea secțiilor de votare din diaspora (până la ora 17.00) au votat în secții 35.000 de români. Acestora li se adaugă aproximativ 25.200 de voturi prin corespondenţă, potrivit portalului Biroului Electoral Central.

În Italia, Germania şi Marea Britanie există secţii unde oamenii stau la rând pentru a-şi exercita dreptul de vot. Votul în străinătate pentru alegerile prezidenţiale a început, în noaptea de joi spre vineri, în Noua Zeelandă şi Australia, dar majoritatea secţiilor de votare se deschid în cursul zilei de vineri.

Românii din diaspora au la dispoziţie pentru a putea vota 835 de secţii de votare, aproape dublu faţă de alegerile europarlamentare. Votul în cadrul celor 835 de secţii se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 8 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, şi sâmbătă şi duminică în intervalul orar 07.00 – 21.00.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că peste 715.000 de români cu drept de vot trăiesc în străinătate, cei mai mulţi în Republica Moldova şi Germania.

Urmăriți aici prezența la vot în străinătate în timp real: Prezența la vot în străinătate

La Consulatul României din Roma se stă la coada pentru vot, chiar dacă plouă

Foto credit: Facebook Mihai Șora/Mioara Moraru Cristea

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top