„Pitești, orașul bicicletelor” – primul workshop dedicat identificării unor soluții concrete în vederea dezvoltării infrastructurii de ciclism din municipiu

Pitești-work-shop-biciclete-696x392

Schimb de experiență, organizat de Municipiul Pitești, cu alte municipii din țară și cu specialiști în mobilitate urbană din Olanda – Regatul Țărilor de Jos!

Marți, 11.04.2023, va avea loc prima ediție a workshop-ului „Pitești, orașul bicicletelor”, organizat de Primăria Municipiului Pitești în parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos și cu organizația „Iași, orașul bicicletelor”.

Vor participa la eveniment, pe lângă conducerea Primăriei Pitești, reprezentanți ai Ambasadei Regatului Țărilor de Jos și alți reprezentanți ai municipalității piteștene (personal tehnic din Primăria Pitești, reprezentanți ai ADP și ai Poliției Locale), membri ai ONG-ului „Iași, orașul bicicletelor” și ai ONG-urilor comunității de bicicliști din Pitești, parteneri și sponsori ai evenimentului: Radic Star, Velox Logistic și Bcycle. Scopul acestui eveniment este de a discuta și dezbate soluții concrete pentru dezvoltarea infrastructurii dedicate bicicliștilor în orașul nostru. Piteștiul va avea ocazia să se inspire din exemplele de succes ale Regatului Țărilor de Jos și să învețe din experiența specialiștilor în infrastructură urbană din această țară.
Workshop-ul va avea loc la Filarmonica Pitești, de la ora 10:00, și va consta în două secțiuni:

Partea teoretică:

  • Prezentarea exemplelor de succes din Țările de Jos în dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete;
  • Dezbateri și discuții cu experți în mobilitate urbană din Regatul Țărilor de Jos și de la Primăria Pitești.

Partea practică:

  • Tur de bicicletă în oraș, pentru a identifica zonele în care ar fi necesară dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete;
  • Evaluarea posibilităților de implementare a soluțiilor identificate.

Prima ediție a workshopului „Pitești, orașul bicicletelor” se dorește a fi doar începutul unui proiect mai amplu, cu evenimente anuale, care să ajute la obținerea și implementarea, în Pitești, a unor soluții concrete pentru un oraș mai verde și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top