Primarul Ion Georgescu vrea să facă referendum ca orașul Mioveni să devină municipiu!

ion georgescu

Mioveniul ar putea deveni municipiu!

Primarul Ion Georgescu a anunțat că va organiza o dezbatere publică prin care cetățenii orașului vor afla care sunt avantajele acestui important pas pe care vrea să-l facă administrația locală.

În toamna acestui an sau cel târziu în primăvara anului viitor, ar putea avea loc referendumul la care sunt chemați toți cetățenii orașului care au drept de vot. Cu o participare de 50%+1 din numărul total de votanți și cu un rezultat pozitiv acordat de 50%+1 dintre cei care vor vota, Mioveniul va deveni municipiu. Ambiția primarului Georgescu, pentru bunăstarea Mioveniului și a locuitorilor, nu are limite.

„ Lansez această provocare pentru locuitorii orașului Mioveni! Una este când zici orașul Mioveni, alta când zici municipiul Mioveni. În primul rând nu este adevărat ce se vorbește că, dacă vom fi municipiu, taxele și impozitele vor fi mai mari. Taxele și impozitele sunt aprobate de membrii Consiliului Local.

Care sunt avantajele:

  • Municipiile au subvenții;
  • Municipiile au fonduri europene în portofoliu separat, față de orașe;
  • DN73D, actualul bulevard, dacă eram municipiu, puteam să-l avem în administrare;
  • Ѕpitalul de la Mioveni

Urgența la ora actuală e suportată de noi, fiind municipiu va fi suportată de către Programul Național. Ѕpitalul va avea mai multe gărzi”, a transmis primarul Ion Georgescu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top