Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe contabila Primăriei Corbi

DNA

Contabila Primăriei Corbi, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei. GROŞANU ELENA, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, judeţul Argeş, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de: 

– abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), 

– fals intelectual (106 acte materiale), 

– uz de fals (106 acte materiale). 

”În perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata Groşanu Elena, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat şi ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeş, un număr de 808 ordine de plată”, a transmis DNA într-un comunicat.  

Prociuroprii precizează că, astfel, s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de: 

– 1.515.683 lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestaţie efectivă. Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii de natură contractuală. 

– 386.102 lei către şase instituţii nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată şi rude ale acesteia. 

”Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituţiei publice unde îşi desfăşura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 lei, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite de către alte persoane”, au precizat procurorii. În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatei Groşanu Elena.Primăria comunei Corbi, judeţul Argeş a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1.901.786 lei, precum şi cu eventuale sume accesorii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. 

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top