S-a semnat contractul pentru reabilitarea Gării Costești!

Gara-Costesti-1

Deputatul Aurel Bălășoiu solicitase această investiție majoră de acum doi ani!

 S-a semnat contractul pentru reparații capitale și modernizare a Gării orașului Costești. Este vorba despre suma de 235.800 lei, fără TVA, (280.602 lei, cu TVA) pentru elaborarea expertizei tehnice şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii necesare obiectivului vizat.

Investiția presupune modernizarea/repararea clădirii de călători construită în anul 1869 (inclusiv a grupului sanitar); racordarea la apă și canalizare; asigurarea cu sisteme noi de ventilație/încălzire; înlocuirea/realizarea instalațiilor electrice, sanitare, termice etc; asigurarea accesului în condiții de siguranță a călătorilor, inclusiv a persoanelor cu dizabilități. Finanţarea este din fonduri proprii CFR SA. Durata contractului: 12 luni, începând de la data semnării acestuia.

Vă reamintim că deputatul argeșean Argeș Aurel Bălășoiu s-a adresat încă de acum doi ani Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în privința reabilitării și modernizării clădirii de călători și a spațiilor publice care aparțin Gării orașului Costești, aflate într-o stare avansată de degradare.

Parlamentarul anunța la vremea respectivă că „nepăsarea statului este atât de mare încât roade și căile ferate. Ruine și mizerie, asta văd călătorii care merg cu trenul, în gara Costești opresc trenurile care circulă spre București, Craiova, Timișoara, Pitești, Mangalia, etc. Gara din Costești este pur și simplu abandonată și aproape cade pe oameni”. (Răzvan Ciobanu, Antoniu Neguț)

Sursa foto: google.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top