S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU RESTAURAREA GĂRII REGALE DIN CURTEA DE ARGEȘ

gara-curtea-de-arges

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a semnat marți 14 martie contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș, contract în valoare de 8,74 milioane lei.

SRCF Craiova şi Asocierea S.C. EURAS S.R.L – S.C. ARHING S.R.L (România) au semnat contractul, în valoare de 8.749.082,33 lei, fără TVA, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii.
Durata contractului este de 36 de luni, aferentă etapelor de elaborare/aprobare a proiectului tehnic, obţinerea avizelor/autorizaţiilor şi execuţia lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători, iar sursa de finanțare este asigurată din fornduri proprii ale CFR SA.

Obiectivele generale ale acestui contract (proiectare și execuție lucrări) sunt:

→ reparaţii şi consolidarea structurii de rezistenţă
→ restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal
→ înlocuirea învelitorii asterelei şi a sistemului de colectare ape
→ reparaţii locale şi biocidare la şarpantă;
→ reparații instalaţii electrice, termice şi sanitare.

Lucrările de reparaţii, restaurare şi reabilitare a clădirii de călători se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Gara Regală din Curtea de Argeș fiind clădire arhitecturală, declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice.

Sursa foto: economica.net

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top