Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, marcată de Dispensarul PNF Pitești

Preventie_Tuberculoza-cover-DSP

În fiecare an, pe 24 martie a.c., se celebrează, în întreaga lume, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Cu acest prilej, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția asupra faptului că tuberculoza rămâne o problemă epidemiologică mondială, producând, anual, moartea a milioane de oameni.

În acest context, colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești (SJUP) organizează o activitate de prevenție, în perioada 15 – 24 martie 2023. Astfel, asistenții medicali se vor deplasa în ambulatorii de specialitate, școli, grădințe și nu numai, unde vor împărți pliante și vor oferi informații cu privire la această afecțiune.

Persoanele care prezintă următoarele simptome: tuse persistentă (care nu cedează la tratament după mai mult de 3 săptămâni), scădere în greutate, inapetență (lipsa poftei de mâncare), transpirații nocturne, oboseală la eforturi mici și subfebrilitate prelungită se pot prezenta, zilnic, direct la Dispensarul PNF Pitești, situat în curtea Spitalului Bălcescu, str. I.C. Brătianu nr. 62.

În perioada 20 – 23 martie, persoanele care prezintă simptomele menționate anterior se pot prezenta în intervalele orare 9 – 13 și 14 – 18, iar pe 24 martie, între orele 9 și 13, pentru evaluare și consult de specialitate (pneumoftiziologic).

Foarte important: prezentarea se face FĂRĂ BILET DE TRIMITERE!

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top