Senatorul USR de Argeș, Narcis Mircescu: „România nu mai trebuie impărțită în speciali și români de mâna a doua”

WhatsApp-Image-2022-06-22-at-14.13.24

Senatorul Narcis Mircescu, președintele, USR Argeș, despre eforturile depuse de USR pentru eliminarea pensiilor speciale,: ,,USR a votat împotriva acestui sistem creat de PSD și PNL. Nu este corect să existe diferențiere, astfel încât, unii români să fie ,,speciali”, iar alții să fie ,,români de mâna a doua.”

„USR a introdus reforma pensiilor speciale în PNRR pentru că actualul sistem de pensii nu este nici moral și nici sustenabil. Avem cazuri în care diferite persoane au contribuit la fel pe parcursul vieții, dar unii vor primi o pensie normală, iar ceilalți vor primi și una ,,specială”.
Vom continua să luptăm împotriva sistemului clădit de vechea clasă politică. Nu înțeleg cum PSD protejează un astfel de sistem, având în vedere că reprezentanții partidului se laudă de 30 de ani cu faptul că susțin echitatea și egalitatea socială. Sau reprezintă doar o gasca deghizata în partid, care se preface că le pasă de români, dar în realitate reprezintă interesele lor si ale celor pe care ii considera speciali?
Despre PNL ce am mai putea să vorbim? În anii 2019 si 2020 promiteau eliminarea pensiilor speciale (la oferta era si un termen stabilit de maxim 30 de zile), iar astăzi luptă alături de PSD pentru menținerea acestora..”
, ne-a declarat senatorul de Argeș, Narcis Mircescu,

USR a luptat intodeauna cu această inechitate numită “pensii speciale”, astfel:

  1. Am depus 5 proiecte de lege pentru eliminarea acestora. Toate au fost respinse de majoritatea pro-pensii speciale PSD-PNL-UDMR, care le-a și inventat.
  2. Pe 27 martie 2023 am depus amendamente la proiectul Legii pensiilor speciale. Amendamentele USR ar face exact ceea ce așteaptă societatea românească, exact ceea ce scrie în PNRR: trecerea pensiilor la sistemul contributiv. Conform amendamentelor USR, dispar toate celelalte pensii speciale – inclusiv cele ale aleșilor locali. Asta înseamnă nu doar că nu se vor mai deschide noi dosare de pensii speciale.
  3. În legislatura trecută, senatorii și deputații USR au demisionat înainte de finalizarea mandatului pentru a nu primi pensie specială.
  4. USR a introdus în PNRR recalcularea pensiilor speciale pe baza principiului contributivității și al vechimii în profesie, la fel ca la toate pensiile. Termenul de implementare era decembrie 2022.
    România nu mai poate susține pensionarii cu vârste de 45 de ani! Orice analiză am face, la sfârșit rezultatul este același. NU TREBUIE SĂ EXISTE DIFERENȚIERI! ‘’

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top