Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale: „Angajamentul nostru este și de reducere a abandonului școlar”

sbo

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat joi, 18 ianuarie, la Bruxelles, la Conferința Ministerială privind venitul minim de incluziune.
Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat că acțiunea României este pentru a sprijini persoanele și familiile aflate în dificultate și de a insista pentru ca acestea să se integreze pe piața muncii, acesta fiind cel mai bun mod de incluziune socială.

„Peste 15 milioane de europeni se confruntă cu sărăcia. Este nevoie de măsuri concrete și eficiente de #incluziune socială. Altfel spus, să sprijinim persoanele vulnerabile care nu pot munci, dar mai ales să implementăm programe prin care să creștem gradul de ocupare al persoanelor vulnerabile apte de #muncă. Angajamentul nostru este și de reducere a abandonului școlar. În România, beneficiarii venitului minim de incluziune au obligativitatea de a-și trimite copiii la școală pentru a primi acest nou tip de beneficiu social.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

România implementează reforma privind venitul minim de incluziune, până în acest moment fiind înregistrați circa 214.000 de beneficiari.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top