Tânăr polițist argeșean aflat în timpul liber – salvator pentru un bărbat căzut în stradă

WhatsApp-Image-2023-05-22-at-16.54.52

Începând cu luna septembrie 2022, polițiștii din cadrul IPJ Argeș, cu sprijinul pompierilor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, parcurg sesiuni de pregătire pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, anunță Poliția Argeș.

”Polițiștii argeșeni parcurg sesiuni de pregătire, pe grupe ce se schimbă săptămânal, astfel încât preocuparea pentru acordarea primului ajutor de bază să fie întărită de abilități dobândite prin pregătire de specialitate.

Dumincă seară, 21 mai a.c., în jurul orei 19:00, agentul principal de poliție Răzvan IONESCU, din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională, se afla în timpul liber, întorcându-se de la cumpărături, a avut ocazia de a pune în practică aceste cunoștințe. În drumul său spre casă, deși ploua și era seară, a observant că pe str. Lânăriei, un bărbat care părea căzut pe partea carosabilă, în zona stației de taxi din apropierea sensului giratoriu. Nici o persoană nu se afla în apropierea bărbatului căzut, dar polițistul a acționat conform pregătirii și s-a abătut de la drumul său pentru a ajuta. Bărbatul căzut nu reacționa. Polițistul l-a pus în poziția laterală de siguranță, asigurându-se că cel în cauză poate respira, după care a apelat la 112 pentru a solicita ajutor medical, continuând să îl asiste.

La fața locului a venit în scurt timp un echipaj SMURD, care i-a acordat îngrijiri bărbatului în cauză, de 62 de ani, care a fost transportat la spital, din fericire starea acestuia fiind stabilă.

Îl felicităm pe colegul nostru pentru modul în care a ales să acționeze”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș. (R.C)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top