Taxă de 5 lei pentru turiștii care merg în staţiunile de la Marea Neagră

O taxă de turist cu valoarea de 5 lei a fost creată pentru modernizarea staţiunilor de pe litoralul Marii Negre. Taxa se aplică în Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp, și se percepe fiecărui turist, pentru fiecare zi de cazare, după o decizie a Consiliului Local Mangalia.

Cu banii strânşi din această taxă, Primăria Mangalia intenționează să modernizeze staţiunile pe care le are în administrare. Lucrările de modernizare vor începe la sfârşitul fiecărui sezon estival.

„Aceste staţiuni trebuie întreţinute, n-avem cum să punem presiune pe bugetul local, pe localnici, vorbim de 44.000 de locuitori şi totuşi eu zic că un euro pe zi de turist nu este foarte mult”

a afirmat Cristian Radu, primarul din Mangalia.

Hotelierii au fost luați prin suprindere și consideră că această sumă este una mare. Turiștii sunt și ei nemulțumiți, 70-80% dintre aceștia au refuzat să plătească taxa deoarece nu li se oferă niciun serviciu pentru aceşti bani.

„Mi se pare aberant, în primul rând pentru că sunt nişte bani pe care eu nu îi înţeleg, da, nu îi înţeleg şi am refuzat complet”,

a declarat Corina, o bucureșteancă care a mers împreună cu familia, în stațiunea Olimp, pentru o minivacanță de trei zile.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top