Tudorel Toader dorește sancționarea demnitarilor care își „denigrează țara”

Confruntat cu criticile europarlamentarilor, ministrul Justiției, Tudorel Toader a susținut că statul de drept trebuie să se consolideze prin valorificarea deciziilor Curții Constituționale – care sunt fără cale de atac, și pe baza jurisprudenței instanțelor europene, iar în acest context a vorbit despre sancționarea demnitarilor care „își denigrează propria țară”.

„Mandatul pe care îl are un demnitar este de a promova valorile naționale, ci nicidecum de a-și denigra țara de origine. Lucrez la un Codex penal european (…) și pot să spun că sunt țări cu stat de drept mai înalt decât România care sancționează denigrarea țării de către demnitarul țării”,

a declarat Tudorel Toader.

Mai mulți europarlamentari și-au declarat îngrijorarea față de ceea ce se întâmplă în România, în prim-plan fiind independența sistemului judiciar și intenția guvernului de a adopta o OUG pentru amnistie și grațiere.

Comentează prin Facebook:

Share this post

1 Reply to “Tudorel Toader dorește sancționarea demnitarilor care își „denigrează țara””

  1. EL CID spune:

    văd că sunteți prea deștepți ca să apreciați țara unde a-ți supt laptele mamii, huliți tot ce mai poate fi românesc ! SUCCES ! veți primi de la viață ceea ce meritați !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top