Viorica Olivotto – o artistă din Argeş, păstrătoare a tradiţiei maramei de Muscel, declarată ”Tezaur Uman Viu”

whatsapp-image-2022-09-07-at-18-05-34

Viorica Olivotto, o artistă populară din Argeş care păstrează tradiţia maramei de Muscel şi care îi învaţă pe tineri tainele torsului lânii, brodatului şi alte meşteşuguri vechi a primit, miercuri, titlul de ”Tezaur Uman Viu” acordat de Ministerul Culturii, relatează agenția News.ro.

Decernarea acestui titlu a avut loc la Vila Golescu din municipiul Câmpulung, în cadrul unui eveniment dedicat maramei de Muscel, element vestimentar considerat deosebit de valoros în portul popular românesc. Viorica Olivotto a primit diploma îmbrăcată în port popular şi, cu multă emoţie, a afirmat: ”Cât oi putea, dacă merg şi-n băţ şi tot merg înainte”. 

Titlul este acordat în baza unei recomandări a comunităţii ştiinţifice, dar şi a comunităţii locale, Viorica având 10 astfel de recomandări. ”Profesor al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, Viorica Olivotto îi învaţă pe elevii şcolii meşteşuguri şi practici de odinioară, de la torsul lânii şi urzitul pe gard, până la spălatul mâţului şi broderii complicate. Dosarul a fost depus de managerul Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, Elena Iagăr”, precizează Consiliul Judeţean Argeş într-un comunicat. viewscnt

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top