ACORD DE COLABORARE ÎNTRE CONSILIUL JUDEȚEAN ȘI O.C.P.I. ARGEȘ PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR DIN DOMENIUL URBANISMULUI

olteanu-cadastru-e1673609882822-696x456

La finalul săptămânii trecute, la sediul Consiliului Județean Argeș, în prezența directorului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș, Iustin Valentin Olteanu, președintele Ion Mînzînă s-a semnat „Acordul de colaborare cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI)”, în baza căruia Consiliului Județean Argeș va testa în avans funcționarea unor servicii de interoperabilitate.
Acest protocol are ca obiectiv final îmbunătățirea serviciilor publice în domeniul urbanismului și dezvoltării teritoriale.

„Prin acest acord reușim să implementăm politica de debirocratizarea și digitalizarea a unor servicii care țin de relația interinstituțională a fluxurilor de date cu ANCPI. Suntem preocupați de aplicarea conceptului de e-guvernare pentru că numai în acest fel vom putea creşte calitatea serviciilor publice, să simplificăm accesul cetățenilor la acestea și, evident, în reducerea duratei de livrare. Îi mulțumesc pentru implicare și suport dnei președinte ANCPI, Hajnalka Ildiko Vig. Prin acest proiect pilot vom putea ajunge la un transfer al datelor necesare dezvoltării și îmbunătățirii serviciilor publice și urbanismului la nivel județean”, a precizat președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă.

Programele guvernamentale de reducere a birocrației și eliminarea problemelor întâmpinate de cetățeni în accesarea serviciilor publice pot fi sprijinite prin sistemele informatice deținute de ANCPI. Astfel, posibilitatea accesării datelor referitoare la imobile gestionate de ANCPI, furnizate Consiliului Județean Argeș în urma încheierii parteneriatului între cele două instituții, va contribui la îmbunătățirea și creșterea accesibilității serviciilor publice de interes județean și la dezvoltarea administrării domeniului public și privat al județului, cu efecte în dezvoltarea socio-economică a județului Argeș.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top