ADRIAN MIUȚESCU: “COMPENSAREA DE 50 DE BANI, PROPUSĂ DE GUVERN, E O BĂTAIE DE JOC”

f_350_200_16777215_00_images__2017_03martie_Miutescu_Forta_Dreptei_3

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu critică măsura propusă de Guvernul Ciucă, de compensare cu doar 50 de bani a prețului combustibililor, la pompă, care ar trebui să se aplice de la 1 iulie, timp de doar 3 luni. Adrian Miuțescu amintește că parlamentarii Forța Dreptei au propus din februarie un poiect de lege pentru reducerea accizei la carburanți la 50% și a TVA-ului la 5%.

“Ce vrea să facă Guvernul acum, compensarea la pompă cu 50 de bani, este frecție la picior de lemn, o bătaie de joc. Au lăsat să crească prețul la motorină la aproape 10 lei litrul și acum vor să-l scadă cu 50 de bani- și aceștia discutând cu producătorii și benzinarii, să suporte ei jumătate.

Noi am propus, în proiectul Forța Dreptei, reducerea accizei și a TVA pe o perioadă de un an de zile. Știam că atât războiul, cât și criza, nu se rezolvă în două-trei luni. Ei tot spun că celelalte țări, Germania, Ungaria, au luat măsuri, dar tot n-a scăzut prețul. Dar măcar învață, să nu le impui parțial. Dacă nu impui în același timp plafonări și îi lași pe benzinari să crească în continuare prețurile, după ce scoți acciza și reduci TVA, trebuie intervenit și amenințați cu desființarea”, a declarat deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top