Adrian Tase: ”Piteștiul va deveni un hub regional pe ruta București – Viena”

tase

Avem un județ în plină dezvoltare și trebuie să ne bucurăm în fiecare zi de progresele pe care le trăim. Așa cum, atunci când Dumnezeu ne dăruiește un copil, e bine să stăm cu el zilnic pentru a ne bucura de fiecare moment al creșterii.

Am prieteni argeșeni care lucrează în străinătate și care îmi mărturisesc că, atunci când revin acasă, odată la câteva luni, observă schimbări remarcabile în bine.
Argeșul este un “place to grow”, cum spun americanii, și este evident că o infrastructură bună este prima condiție a unei economii puternice, a unui mediu de afaceri prosper, a unui turism atractiv.
E plăcut să rulăm pe Autostrada A1 la Boița, sau pe drumul expres DEx12 la Balș. În mandatul următor vom putea goni de la Pitești la Curtea de Argeș cu 130 km/h și de la Pitești la Slatina cu 120 km/h. În aceste condiții, prețurile terenurilor în Argeș vor exploda, economia va înregistra o creștere substanțială, iar municipiul Pitești va deveni un hub regional pe ruta București – Viena.
Județul nostru are aproape 1200 km de drumuri pe care, alături de noi, circulă și autovehicule din Capitală și din alte județe. Asfaltarea unei lungimi atât de mari de drum nu este ușoară. Și totuși, cu fonduri europene sau guvernamentale, șoselele în Argeș proliferează.
La drumurile naționale care ne traversează județul, au fost executați în ultimii trei ani și jumătate 150 km de covoare asfaltice noi, urmând ca până la sfârșitul anului să se mai facă 40 km. Mai menționăm consolidările de la Drăganu, Corbeni și Mușătești, ca și cele trei poduri la Mărăcineni, Bradu și Poiana Lacului. Ca să nu mai vorbim de reparațiile asfaltice anuale de 400 km.
Am participat recent la Costești la inaugurarea un drum județean asfaltat, iar cu o săptămână în urmă am condus în condiții optime pe un alt DJ nou spre Negrași. De asemenea, aflăm că lucrările la drumul Câmpulung – Fundata vor începe în foarte scurt timp.
Cu o infrastructură robustă, încep și proiecte culturale și de agrement, cum sunt Muzeul Județean, Muzeul de Artă Schweitzer-Cumpăna, cetatea Poenari, pârtia de schi de la Molivișu, etc. care, dincolo de beneficiile financiare aduse de turism, ne forjează și identitatea de locuitori ai acestor meleaguri.
Așadar, Argeșul crește frumos, ca un copil, și merită să urmărim în fiecare zi ce s-a mai făcut în județul nostru. (Material realizat de dr. Adrian Tase)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top