Alina Gorghiu, ministra Justiţiei, mesaj ferm către specialiștii în drept din Argeș: ”Blocați fenomenul drogurilor!”

Alina-Gorghiu-Ministru-Justitie

Președinta PNL Argeș și ministra justiției, Alina Gorghiu, a participat, marți 19 septembrie, la o întâlnire cu reprezentanți argeșeni ai profesiilor liberale – notari, avocați, executori judecătorești, experți tehnici judiciari, traducători autorizați – organizată de Comisia de Justiție și Drepturi Cetățenești a PNL Argeș. Potrivit comunicatului primit de la PNL Argeș mesajul transmis de Alina Gorghiu către specialiștii în drept din Argeș a fost: ”Blocați fenomenul drogurilor!”

Mulțumind participanților pentru prezența la acest eveniment, Alina Gorghiu a precizat că îi consideră parteneri de dialog pe toți profesioniștii și că aceștia trebuie să cunoască cât mai bine direcțiile de acțiune și perspectivele pe care Ministerul Justiției le are în vedere pentru perioada următoare, potrivit comunicatului primit.

Au contribuit mult la promovarea educației juridice

Printre prioritățile pe termen scurt avute în vedere de ministerul pe care îl conduce, Alina Gorghiu a menționat proiectele de educație juridică, demersurile pentru readucerea în țară a fugarilor, inclusiv proiectele legislative aflate în pregătire pentru combaterea acestui fenomen, investițiile în derulare la nivelul sistemului de justiție, promovarea legislației cu privire la Ordinul de Protecție și Ordinul de Protecție Provizoriu. Un alt punct pe agenda discuțiilor a fost problema combaterii fenomenului drogurilor. În acest context, potrivit sursei citate, ministra justiției a menționat că, la nivelul județului Argeș, reprezentanții profesiilor juridice au contribuit mult la promovarea educației juridice și le-a cerut implicare și pentru blocarea fenomenului drogurilor. Dezbaterile cu cei prezenți au vizat inclusiv digitalizarea, durata excesivă a proceselor, procesul de recrutare a experților tehnici, judiciari precum și nivelul onorariilor pentru avocații din oficiu.

Sursă foto: PNL Argeș. Sursă foto: PNL Argeș.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top