Fost angajat al APM Argeș, condamnat la închisoare pentru delapidare și fals intelectual!

girofar-politia

Un fost consilier de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Argeș a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru delapidare și fals intelectual. Inculpatul și-a însușit sume de bani din încasările instituției şi a făcut plăţi nereale către Trezorerie.

Dragoș B., fost angajat la APM Argeș, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul. Pe data de 27 iunie a.c., Judecătoria Pitești a admis acordul de recunoaștere și l-a condamnat pe inculpat la doi ani și 4 luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată în termen de maximum 15 zile. Bărbatul a fost angajat timp de doi ani, în perioada octombrie 2016 – septembrie 2018, în cadrul APM Argeș pe funcţia publică de execuţie de consilier, clasa I, grad principal, în domeniul financiar-contabilitate. Acesta efectua operaţiuni de casierie la sediul instituţiei, încasa tarifele de mediu de la persoanele fizice şi juridice și întocmea registrele de casă.

A achitat integral prejudiciul

Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, inculpatul şi-a însuşit în interes personal, în perioada 2017-2018, suma de 65.530 lei, plus bonuri de carburant în valoare de 2.500 de lei.

„În aceleaşi împrejurări, inculpatul a falsificat registrele de casă întocmite, prin atestarea unor date necorespunzătoare adevărului, în sensul că nu a înregistrat corect în registrul de casă sumele încasate şi înscrise în chitanţele emise către diferiţi agenţi economici si persoane fizice şi a menţionat plăţi nereale către Trezorerie”, afirmă anchetatorii. (A.N)

Sursa foto: www.oradesibiu.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top