Aventuri cu girofar și Aromă de sărbători, la Mioveni

Magia sărbătorilor de iarnă m-a lovit în această seară. Am avut onoarea să fiu oprit în trafic de o mașină a poliției cu semnale luminoase și acustice, și, ulterior, însoțit de polițiști, am făcut o plimbare prin minunata urbe a Miovenilor.

Am fost să mă încarc cu magia sărbătorilor de iarnă, la Mioveni, pentru că este „puțin” mai iluminat (ornamental) decât Piteștiul. Am făcut câteva poze cu luminițele de pe platoul din fața Casei de Cultura, am trecut și pe lângă celebrele „terase deschise” din Mioveni: „Dino”, „Aroma”, și încă una, nu i-am reținut numele.

Am zis să vă arăt și dumneavoastră, că la Mioveni se poate, terasele funcționează după alte legi, deși vorbim despre același județ – Argeș. Băieții de la „Aroma” au fost foarte deranjați că cineva a avut tupeul să le fotografieze terasa – care, după cum se poate vedea în imagini, este o incintă compusă din patru pereți plus un acoperiș, deci, conform Legii 55/2020 privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, și a Hotarârii nr. 60, din 23.11.2020 a Comitetului Județean de Urgență Argeș, funcționează ilegal.

Unul dintre angajații de la „Aroma” – așa am dedus din dialogul cu el, dând dovadă de o lipsă crasă de condescendență, mi-a adresat un calup de cuvinte deloc ortodoxe, fiind foarte iritat de faptul că am avut tupeul ca, fiind pe domeniul public, să fotografiez locația respectivă.

Ba, mai mult, mergând la intimidare, același angajat a scos telefonul și a afirmat că va suna la poliție. Polițiștii care m-au oprit mi-au spus că au primit un apel de la 112. Rămâne să vedem dacă se confirmă, pentru că, din ce am auzit eu, respectivul angajat părea că dialoghează cu un prieten, nu cu dispeceratul 112. Și dacă a sunat la 112, care ar fi motivul? Nimeni nu l-a agresat, amenințat, lovit, sau pus în vreo situație care să necesite un apel la numărul unic de urgență. Că îți fotografiază cineva terasa aflată pe domeniul public, nu cred că reprezintă o încălcare a vreunei legi în vigoare în România.

Utilizând un limbaj suburban, angajatul respectiv mai avea puțin și se transforma în organ al statului, voia să mă rețină, chiar insista sa rămân pe loc. Cu ajutorul unor expresii „de cartier”, probabil ca să pară mai „convingător”. L-am ignorat, și am plecat spre masina. Respectivul ne-a urmărit (pe mine și pe prietena mea, care a fost martoră) până în apropierea parcării de lângă Catedrală, unde aveam mașina. Probabil a notat numărul mașinii.

Am plecat spre Pitești, am făcut o scurtă oprire la Kaufland Mioveni (aproximativ 20 de minute). La ieșire, după câteva sute de metri, pe DN73 Pitești – Câmpulung, un echipaj de poliție cu semnale luminoase și acustice mi-a făcut semn să trag pe dreapta. Am oprit.

Agenții s-au prezentat și mi-au cerut documentele. Le-am înmânat actele. I-am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-au zis că au primit o sesizare, că efectuează verificări, și că, trebuie, neapărat, să îi urmez la sediul poliției din Mioveni. Nu-mi amintesc ca, anterior, să fi avut onoarea de a mă deplasa cu antemergator, așa că i-am urmat.

La secția de poliție m-am prezentat, am explicat exact cum s-au desfășurat lucrurile, anume faptul că am făcut câteva fotografii (și) la terasa respectivă, pentru un articol având ca temă (ne)respectarea măsurilor de combatere a COVID-19, că am avut o discuție cu unul dintre angajați, care era destul de irascibil. Polițiștii (agenții D. și N.) mi-au transmis că urmează să efectueze verificări. N-am dat nicio declarație in scris. Le-am lăsat un număr de contact, și am plecat.

Au revenit după aproximativ o ora, mi-au transmis că s-au deplasat la terasa „Aroma”, că aspectele sezizate inițial nu s-au confirmat, că n-a existat niciun martor care să confirme că ar fi avut loc vreun incident sau vreo altercație, dar că, totuși, urmează să primesc un avertisment!!!? Pentru ce?

Sunt curios ce vor scrie în respectivul proces verbal.

A… și am uitat să îi întreb, dacă tot au ajuns la terasă, i-au sancționat și pe cei de la „Aroma”? Sau la Mioveni aplicarea legii este opțională?

Va urma.

Comentează prin Facebook:

Share this post

1 Reply to “Aventuri cu girofar și Aromă de sărbători, la Mioveni”

  1. Manicescu spune:

    Pai deschise erau și săptămâna trecută (au ei blatul aranjat, CORUPȚIA UCIDE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top