Coronavirus România | Statul român pregătește terenul pentru a-și ascunde impotența: „Rapelul poate fi făcut şi la 42 de zile, fără a afecta eficacitatea”

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, vineri, că, având în vedere scăderea numărului de doze de vaccin primite de România în 18 ianuarie, există o diferenţă între numărul de doze de vaccin disponibile şi numărul de persoane programate în următoarele trei săptămâni.

Doza de rapel va fi, însă, asigurată pentru toată lumea şi deocamdată nu se impune amânarea rapelului pentru nicio persoană. În cazul în care acest lucru va fi necesar, GCS precizează că rapelul poate fi făcut şi la 42 de zile, fără a fi afectată eficacitatea.

”Doza de rapel este asigurată pentru toate persoanele care au primit prima doză. Având în vedere ritmul vaccinărilor şi scăderea numărului de doze livrate de furnizor la dată de 18 Ianuarie, cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment există o diferenţă între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni şi numărul dozelor existente în stoc. Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranşele alocate săptămânal pentru România, aşa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schemă completă de vaccinare pentru fiecare persoană”

a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Autorităţile precizează că, în cazul în care va fi necesară în viitor amânarea rapelului pentru vreo persoană, această va fi automat anunţată.

”Persoana este anunţată, în mod automat, când este programată la rapel şi nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”,

a precizat GCS.

Dacă avem în vedere faptul că în România procesul de vaccinare se desfășoară pe alocuri haotic, că a fost lansată o platformă de programare online care are numeroase probleme, că programările efectuate prin intermediul unui call-center depind de aceeași platformă, că multe programări s-au făcut „românește”, adică nu s-a respectat etapizarea stabilită inițial, este foarte posibil să apară situații de amânare a efectuării rapelului.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top