Avertisment dur de la Strasbourg. România, amenințată cu activarea Articolului 7!

Guy Verhofstadt, liderul europarlamentarilor ALDE, a adresat un avertisment extrem de dur premierului României, Viorica Dancilă, prezentă în Parlamentul European.

„Sper să nu apară un al treilea caz de Articol 7 împotriva Guvernului României, părerea mea este că nu sunteți departe de acest moment, continuând să ignorați opiniile comisiei de la Veneția”,

a declarat Guy Verhofstadt.

Articolul 7 din Tratatul UE este procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot al acestuia.

Viorica Dancilă a replicat spunând a românii resimt un tratament inegal față de România, în special atunci când țara noastră este criticată pentru aspecte care sunt firești în alte state membre.

”Românii pe care îi reprezint în calitate de prim-ministru și care, în pofida atașamentului lor foarte puternic față de Uniune, resimt un tratament inegal față de România, în special atunci când țara noastră este criticată pentru aspecte care sunt firești în alte state membre sau când României i se impun anumite condiționalități care nu există în alte state ale Uniunii.Românii resimt inechitate când văd că țara lor este ținută în afara spațiului Schengen.”,

a spus Viorica Dăncilă.

Comentează prin Facebook:

Share this post

1 Reply to “Avertisment dur de la Strasbourg. România, amenințată cu activarea Articolului 7!”

  1. Raicu Dumitru spune:

    Îmi place ce faceți și vreau să aflu cât mai multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top