Catena a preluat prin intermediul Med-Serv United patru farmacii din Târgu Mureș și Luduș

Grupul Fildas-Catena, liderul în domeniul retailului farmaceutic, a achiziționat recent patru farmacii din zona Transilvaniiei, mai exact din orașeleTârgu Mureş și Luduș, prin intermediul companiilor Andofarm și Zen Pharma. Aceste farmacii au fost preluate de către Med-Serv United, o entitate specializată în comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice.

Tranzacţia a fost deja aprobată de Consiliul Concurenţei, potrivit unui anunţ al instituţiei, notează ZF.ro.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Med-Serv United activează în comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate. Tranzacţia are deja acordul Consiliului Concurenţei, potrivit unui anunţ al instituţiei.

Businessul Andofarm din Târgu Mureş a atins afaceri de 23,8 mil. lei şi profit net de 287.412 în 2022, potrivit celor mai recente date raportate de companie pe site-ul Ministerului de Finanţe, în timp ce afacerile Zen Pharma s-au cifrat în aceeaşi perioadă la 44 mil. lei, cu un profit net de 12,2 mil. lei.

Grupul Catena-Fildas Trading a fost evaluat la 874 milioane de euro în 2023, în creştere cu 9% faţă de anul anterior. Acest lucru a dus la un salt de trei poziţii în topul celor mai valoroase companii din businessul local, până pe locul 33, potrivit ZF.ro.

Din grup fac parte reţeaua de farmacii Catena şi distribuitorul de medicamente Fildas Trading, companii cu o istorie de aproape trei decenii pe piaţa locală, mai notează sursa mai sus menționată.

Împreună, Catena şi Fildas au trecut în anul 2022 de cifra de 12 mld. lei, adică circa 2,5 mld. euro, fiind unul dintre cele mai puternice businessuri antreprenoriale. Grupul este condus de antreprenoarea Anca Vlad, care a fondat businessul pornind de la o reţea de 30 de farmacii în județul Argeş şi distribuţie, ducând companiile la vârful pieţei de medicamente. (A.N)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top