Clinica de medicină dentară DR. TEO – Zâmbim oricând împreună! Îngrijirea implanturilor dentare

implanturi

Mulți pacienți amână momentul în care trebuie să apeleze la un implant dentar datorită perioadei de vindecare după inserare implant,

Atât vindecarea cât și îngrijirea nu sunt chiar complicate atât timp cât se respectă anumite reguli .
Incizia este adesea închisă cu ajutorul unei suturi care scade sângerarea. O cantitate mică de sângerare poate continua timp de 24 de ore. In acest caz se va păstra pachetul de tifon în loc și pacientul va continua să muște pentru a aplica o presiune fermă timp de aproximativ o oră.
Implanturile dentare implică mai multe etape. Planul de îngrijire este unic pentru fiecare pacient în funcție de nevoile sale, insă sunt câateva recomadari generale:
HIDRATAREA: Pacientul trebuie să bea multe lichide reci înainte și după operație. Trebuie evitate băuturile calde timp de câteva zile.
ALIMENTAȚIA: Se va incepe cu alimente de consistenta semilichida si moi . Alimentatia poate parea o provocare pentru cateva zile, dar este important sa se mentină o alimentatie optima pe tot parcursul procesului de vindecare.
INGIENĂ: Medicul dentist va sfătui pacientul să începă imediat periajul implanturilor, dar este important ca acesta sa fie precaut în jurul locurilor de implant. Se va peria ușor, de preferință cu o periuță de dinți cu peri moi.
PREVENȚIE: Antibioticele prescrise pot ajuta la prevenirea infecției.
Pentru o vindecare cat mai rapida , trebuie evitat fumatul , consumul de alcool alimentete dure si lipicioase. Foarte important igiena se continua pentru restul dintilor in mod normal cu o periuta cu duritate medie .
Este important de reținut că implanturile dentare nu sunt dinți naturali, practic acestea necesită o atenție deosebită pentru a se asigura că rămân în stare bună.

E-mail: contact@drteo.ro
Tel: 0736/407.404

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top