Coincidență? Prietenii viceprimarului Apostoliceanu primesc contracte cu Primăria Pitești și alte firme subordonate acesteia

Se spune că presa este a patra putere într-un stat. Este valabil în țările cu un grad ridicat de civilizație, acolo unde există într-adevăr o presă liberă și independentă. În teorie, presa este un observator care are grijă ca niciuna dintre celelalte trei (puterea executivă, cea judecătorească și cea legislativă) să nu comită abuzuri.

Sunt situații în care presa este subordonată sau complice la abuzurile guvernanților, există canale mass-media care n-au avut niciodată deontologia ca standard, preferând interesele materiale sau de altă natură, fiind părtașe, direct sau indirect la abuzurile guvernanților, politicienilor sau persoanelor corupte aflate în funcții cheie în stat.

Cum stau lucrurile în Pitești? Ca să răspund într-un singur cuvânt: dezastruos! Majoritatea celor aflați în funcții cheie în administrația locală (primar, viceprimari, consilieri locali) își ascund incompetența și nepriceperea în administrarea urbei, cu ajutorul presei aservite, care, la finalul lunii taie chtitanțe pentru „serviciile de promovare” prestate pentru institutiile publice.

Firma MBC NEWS PRESS SRL al cărei artizan este Cristian Mitrache – cel care apare în imagini alături de viceprimarul Sorin Apostoliceanu, și care o are ca administrator/asociat pe Carmen Buliga, a fost înființată în data de 18 martie 2019, fiind înregistrată la Registrul Comerțului Argeș cu J03/895/2019, CUI 40801032.

Vezi detaliile firmei (Click pe imagine pentru mărire)


În doar două luni, Cristian Mitrache a devenit un adevărat mogul al presei locale, portalul de știri online „stiridepitesti.ro” propulsându-l în topul antreprenorilor mass-media din Pitești, devansând publicații cu ștate vechi în domeniul presei.

Cu o așa „notorietate”, era normal ca în data de 21.05.2019, la doar două luni de la înființarea firmei, Primăria Pitești să accepte oferta de „servicii de promovare” a activității instituției, și să platasca 4000 de lei societății administrate de Cristian Mitrache.

Vezi contractul cu Primăria Pitești (Click pe imagine pentru mărire)

Desigur, este o simplă coincidență că actualul viceprimar, Sorin Apostoliceanu și Cristian Mitrache sunt amici, cei doi fiind prezenți împreună la mai multe evenimente culturale, sportive (ambii sunt fani ai echipei de baschet) care au loc în municipiul Pitești.

Tot o coincidență este și faptul că cei doi au avut în trecut același angajator, societatea „Apă-Canal 2000 SA”, care, ce să vezi, în data de 05.06.2019, plătește societății MBC NEWS PRESS SRL suma de 3500 de lei pentru „servicii de promovare”.

Vezi contractul cu Apa-Canal 2000 SA (Click pe imagine pentru mărire)

Pentru că este și un „reputat” om de cultură, firma lui Cristian Mitrache este implicată în activitatea culturală din comuna unde acesta are domiciliul – Bascov, MBC NEWS PRESS SRL primind un contract cu o valoare de 1800 de lei, pentru prestarea de „servicii de publicitate” pentru Casa de Cultură a comunei Bascov.

Vezi contractul cu Casa de Cultură a comunei Bascov (Click pe imagine pentru mărire)

Ca să vedeți cum sunt cheltuiți banii cetățenilor plătitori de taxe și impozite…

Sorin Apostoliceanu, viceprimarul Piteștiului, este o voce prezentă în mediul online – de fapt singurul loc în care se poate spune că este (oarecum) activ, prin prezența, nu prin realizări. Viceprimarul este un membru de bază al grupului de Facebook „Pitești, orașul meu”, administrat de prietenul său, Cristian Mitrache. În cei trei ani de mandat ca viceprimar, Apostoliceanu are ca „performanțe” amenajarea câtorva treceri de pietoni denivelate și mutarea unui autobuz abandonat în parcarea din fața stadionului „Nicolae Dobrin”.

Sorin Apostoliceanu încasează lunar un salariu de 16640 de lei.

Menționăm că toate datele și imaginile care apar în acest articol sunt publice.

N.r. – Inițial, aceste „coincidențe” au fost semnalate de către Traian Paparete, președintele asociației civice „Adevăr și Dreptate Argeșean”, care a publicat imaginile pe rețeaua de socializare Facebook. După câteva ore, postarea respectivă a fost eliminată din cauza multiplelor raportări ale fanilor partidului de guvernământ, deranjați de inițiativa activistului civic.

Comentează prin Facebook:

Share this post

2 Replies to “Coincidență? Prietenii viceprimarului Apostoliceanu primesc contracte cu Primăria Pitești și alte firme subordonate acesteia”

  1. Marius spune:

    Toata lumea s-a convins ca Apostoliceanu este doar o trompeta…
    La inceput chiar am crezut ca vrea sa faca ceva pentru pitesteni dar pe parcurs am realizat ca este doar o prosteala ieftina. „Am anuntat colegii” este replica sa favorita. Ce colegi o anunta… nu stiu, ca de cand e viceprimar nu se vede nimic in orasul asta.

  2. Dragos spune:

    „Vulpoiul malefic” Apostoliceanu Sorin mai puncteaza cateva realizari impotriva cetatenilor: ^** eliminarea culmilor de rufe si a barelor de batut/aerisit covoare (in plina criza Covid), pentru ca au indraznit sa stea la bloc si sa beneficieze gratuit de serviciile soarelui si vantului. E mai bine pentru Apostoliceanu si edilii ca oamenii sa stea in casa, sa se imbolnaveasca de la umezeala din rufe, igrasie si mucegai, apoi sa fie inscrisi pe listele „umflate” la covid. *** incetarea contractelor de inchiriere pe terenul public si demolarea garajelor pentru a se construi ceva mai „profitabil”. Cine vrea garaj sau/si culme de rufe, sa-si faca/cumpere casa, dupa exempul lui Apostoliceanu si a edililor. Cum se face ca aproximativ toti smecherii ajung la conducere si de acolo uneltesc impotriva cetatenilor si in favoarea personala sau a grupurilor infractionale organizate? Dumnezeu sa-i linisteasca si sa-i pedepseasca dupa faptele lor! Fie ca tradatorii de neam si de tara sa piara si sa nu mai vada in veci posturi de conducere! Fie ca Romania sa renasca cu deplina credinta in Dumnezeu! Amin! P.S. De la 1 iunie au in plan sa inceapa demolarile garajelor. Poate reusiti sa-i filmati si sa-i intrebati de ce sunt impotriva cetatenilor si nu in slujba cetatenilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top