Deputatul Nicolae Pavelescu anunță vești bune pentru județul Argeș și pentru Uzina Dacia

n-pavelescu

Consiliul Județean Argeș a încheiat procedura de achiziție privind privind “Serviciile de elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: Drum expres A1 – Pitești – Mioveni”, transmite deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu.

”Acest studiu de fezabilitate va sta la baza depunerii cererii de finanțare pe Programul de Transport 2021-2027 și, așa cum a dat asigurări și premierul la vizita de la uzina Dacia de săptămâna trecută, este un proiect prioritar al acestei guvernări.

Varianta de traseu avizată are o lungime estimată de 10,39 km și va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu și agabaritic, pentru o viteză de proiectare de 100 – 120 km/h. În afară de drumul propriu zis, investiția presupune și construirea de poduri, pasaje pe drum expres, restabilirea legăturilor rutiere întrerupte de drumul expres, nodurile rutiere și podețe. Sunt stabilite două noduri rutiere. Un nod este prevăzut la desprinderea drumului expres din autostrada de centură a Municipiului Pitești A1, respectiv în zona km 117+300, unde este indicată execuția unui nod direcțional de mare viteză între cele două căi de comunicație, alcătuit din 6 bretele unidirecționale. Pentru asigurarea unei bune legături cu DN 73E – Centura de sud Mioveni este prevăzut un nod rutier în zona km 10+150, amplasat pe raza orașului Mioveni” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Judetean Arges și vicepreședinte PSD Argeș.

Durata de realizare a serviciilor este de 12 luni de la data de începere a contractului din care.

Valoarea serviciilor este de 2.770.807,82 lei fără TVA

Sursa de finanțare a investiției este Programul de Transport 2021-2027.

Valoarea serviciilor – 2.770.807,82 lei fără TVA, finanțată din Programul de Transport 2021-2027.
Urmează licitația pentru proiectare și execuția lucrărilor.”, informează intr-un comunicat deputatul PSD Nicolae Pavelescu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top